A Tolna Megyei Kosárlabda Szövetség által meghirdetett U13-as bajnokságba a KSC gyermek csapata is benevezett. A nyitó fordulóban Stierné Jankovics Mária lányai a Bonyhádi KSE fiú együttesét fogadták.

“Az idei évben U12-es csapatommal elindultunk a Tolna Megyei Kosárlabda Szövetség által meghirdetett “Nagyok Kupáján”. Ezt a versenyt az U13-as korosztálynak indították azért, hogy számukra is biztosított legyen a plusz gyakorlási lehetőség. Kilenc csapat nevezett, de nem csak lányok, hanem vegyes és tisztán fiú együttesek is éltek a lehetőséggel. A KSC Szekszárdot az U12-es csapata – kiegészülve a fiatal serdülőkkel (2006-ban született lányok) – képviseli.”

KSC SZEKSZÁRD – BONYHÁDI KSE 44-88 (9-37, 12-28, 12-22, 18-16)
Szekszárd: SUBOTIC 11, 9 LOVASI 9, Csákvári 7, Szabó 6, Vörös 4, Ágoston 2, Gyöngyösi 2, Vajda 2, Léránt 1, Gyimesi, Hajdú, László, Rohr. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Október 16-án rendeztük a Dienesben az első fordulót. Ellenfelünk a Bonyhádi KSE komplett fiú serdülő csapata volt. Ellenfeleink erőteljesek, magasak és nagyon gyorsak voltak. A védekezésük – visszafutottak és behúzódva védekeztek – nagyon ismeretlen volt a lányoknak. Kérésemre azonban az edzőkolléga letámadással védekezett a második félidőben, így több sikeres támadást tudtunk vinni. A vereség ellenére nagyon hasznosnak ítélem a mérkőzést, mivel nagyon jó iramú találkozó volt és bontott ötösökkel játszottunk. Az eredmény alakulásán is látszik, hogy a mérkőzésen egyre inkább felbátorodtunk, így az utolsó negyedet még meg is tudtuk nyerni.”

Stierné Jankovics Mária