A KSC U18-as csapata hétfő délután hazai pályán a DVTK együttesét fogadta. Harsányi Mária tartalékos csapata végig nyílt mérkőzést játszott a tavalyi bajnokság negyedik helyezettjével, végül két pontos, győzelemmel felérő vereséget szenvedett.

“Ma a főiskolán a DVTK Akadémiával játszottuk az ötödik mérkőzésünket az alapszakaszban. A tavalyi junior bajnokság negyedik helyezettje ellen (bennünket ugye kizártak a túl sok fiatal szerepeltetése miatt) hátrányos helyzetből kezdtük a mérkőzést: Vincze Niki szombaton az NB1-es edzésen combhúzódást szenvedett, Marsai Dóri pedig már három hete harcképtelen bokasérülése miatt. Mivel mindkét játékosom junior korú, emiatt nem tehettem a helyükre tehetséges fiatalokat, így csak nyolc játékossal szerepelhettünk. Sajnos a tavalyi, számomra érthetetlen szabályon idén sem változtattak (továbbra is csak négy junior korúnál fiatalabb játékos játszhat), ami miatt nagyon szomorú vagyok.”

KSC SZEKSZÁRD – DVTK AKADÉMIA 73-75 (20-17, 23-24, 16-19, 14-15)
SZEKSZÁRD: POP 16/3, MIKLÓS 15/9, Liszkai 11/3, Viszmeg 9/9, Istókovics. Csere: RENCZES 11/3, Andi 9/3, Hanti 2. Edző: Harsányi Mária.

Statisztika

“Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, a két 190 cm feletti válogatott játékossal (Kiss és Végh-Dudás) felálló vendégek ellen. Az első félidőt végig kontrolláltuk, a tizennegyedik percben már nyolc ponttal vezettünk 31-23-ra és a félidőt is két pontos előnnyel zártuk (43-41). Remekül védekeztünk, nagyon küzdöttünk és támadásban is szép megoldásokat láthattam.
A második félidő elején a vendégek átvették a vezetést, a huszonötödik percben már nyolc ponttal is elhúztak. Egyre nehezebben tudtuk tartani a magas embereiket, de egy pillanatra sem adtuk fel. A zónájuk ellenszerét is megtaláltuk, hat triplát is elsüllyesztettünk a gyűrűjükbe. Csapatként játszottunk, ha hibáztunk is, javítani akartunk. Ez egy győzelemmel felérő vereség volt! Csak gratulálni tudok a nyolc pályára lépő játékosomnak!
Miklós Melinda emelkedett ki ma közülük, aki 15 pontja mellé leszedett 6 lepattanót, kiharcolt 7 faultot és kiosztott 7 gólpasszt is (ez 28 IBM-pontot ért). Mindenki tette a dolgát, jól büntetőztünk (15/16), a végén pedig volt egy meccslabdánk is, de nem találtunk be, így két pontos vereséget szenvedtünk. A sérülteknek mielőbbi felépülést kívánunk!”

Harsányi Mária

Képek: Sinka Noémi