Az U18-as KSC szerdán Pasaréten, a tavalyi junior bajnok Vasas Akadémia otthonában lépett pályára. Harsányi Máriáék remekül helytállva mindössze tizenhárom ponttal maradtak alul a fizikálisan erősebb fővárosiak ellen.

VASAS AKADÉMIA/A – KSC SZEKSZÁRD 69-56 (12-10, 25-15, 18-18, 14-13)
SZEKSZÁRD: ANDI 17/3, Viszmeg 11/3, MIKLÓS 7, Vincze 4, Liszkai. Csere: RENCZES 10/3, Pop 5/3, Hanti 2, Holcz, Marsai. Edző: Harsányi Mária.

Statisztika

“Szerdán játszottuk a junior alapszakasz hatodik mérkőzését Pasaréten, a Vasas Akadémia ellen. Egyik csapat sem játszott különösebben jól, de a tavalyi junior bajnok ellen három negyeden át teljesen egyenrangú ellenfelek voltunk. Mindezt úgy, hogy az NB1-es csapatuk első számú irányítója, Dombai Réka is játszott, csakúgy mint a többi korosztályos válogatottjuk. A centerposzton játszó Varga Alizt és Kuncz Petrát nehezen tudtuk tartani a palánkunk alatt – sajnos 26 labdát szedtek le a mi palánkunk alatt és ez döntőnek bizonyult. A második negyedünk volt a leggyengébb (25-15), de a harmadik játékrészben három pontra is feljöttünk (44-41). Ilyenkor jött Dombai Réka és megoldotta a támadás befejezéseket. Küzdöttünk, harcoltunk, de ellenfelünk fizikálisan jóval erősebb volt nálunk, így ez a tizenhárom pontos vereség nem szégyen. Kiemelkedő egyéni teljesítmény nem volt, inkább csapatként küzdve értük el ezt az eredményt. Vincze Niki gyorsan összeszedett négy faultot és ez befolyásolta a mai játékát: a pontjai nagyon hiányoztak. No és a tripla mutatónk is nagyon gyenge volt (4/16).”

Harsányi Mária