A KSC U12-es együttese hazai pályán, a Dienes Általános Iskola tornatermében fogadta a Rátgéber Akadémia leány és a GYKSE Szekszárd fiú csapatát. Stierné Jankovics Máriáék egy győzelemmel és egy vereséggel zárták a fordulót.

“Lányaink a harmadik fordulót is a C-csoportban játszották és meg is tartották ott a helyüket, mivel egy győzelemmel és egy vereséggel zárták a napot. A Rátgéber Akadémia Lány csapata és a GYKSE Szekszárd fiú csapata volt az ellenfelünk.”

KSC SZEKSZÁRD – KOSÁRLABDA AKADÉMIA PÉCS LEÁNY/A 68-50 (18-19, 14-8, 28-23, 8-0)
Szekszárd: SUBOTIC 17, HENCSIK 12, Szabó 9, Ágoston 7, NYÁRI 6, Gyöngyösi 5, Gyimesi 4, LÉHMANN 4, Vörös 4, Rohr 2, Császár 1, Mester. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Az elején megint meglepődtünk a kemény, támaszkodós védekezéstől. Az első negyedben és a harmadikban is sok pontot kaptunk, mert több labdát eladtunk és ebből könnyű kosarakat kaptunk. A második ötösünk Subotic ponterősségének köszönhetően és hatékonyabb védekezéssel bebiztosította a győzelmet. Rettentően gyengén dobtunk csapat szinten, de nagy szívvel küzdöttünk. Gratulálok a lányoknak.”

KSC SZEKSZÁRD – GYKSE SZEKSZÁRD 44-52 (14-7, 5-8, 12-24, 13-13)
Szekszárd: NYÁRI 12, GYIMESI 8, Hencsik 7, Gyöngyösi 5, Ágoston 4, Szabó 4, Vajda 2, Vörös 2, Császár, Léhmann, Rohr. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Sajnos egyik húzóemberünk (Subotic) nem tudta vállalni a játékot és Szabó Zita is rosszul volt, de végül be tudott állni. Első ötösünk csodálatos első negyedet produkált, szinte állva hagyták a fiúkat. Nagyon örültünk, mert ez az előny kitartott a második negyed végéig. A félidei bedobott hat büntető szárnyakat adott a fúknak és az első négy percben csináltak egy 7-0-ás sorozatot is, így átvették a vezetést. Nyolc pont volt a különbség, amikor elkezdődött a negyedik negyed. A másik ötösünk próbálta ledolgozni a hátrányt, de a dobóteljesítményünk nagyon gyenge százalékon mozgott. Ezúttal sem sikerült nyernünk, de már közel álltunk hozzá. Dolgozunk tovább!”

“A negyedik fordulót is a C-csoportban várjuk.”

Stierné Jankovics Mária