Magabiztos győzelmet aratott az U16-os KSC a PVSK Nemzeti Akadémia vendégeként, így Harsányi Mária csapata hat mérkőzés után is őrzi bajnoki veretlenségét.

“Csütörtökön Pécsett, a Gandhi csarnokban játszottuk a visszavágó mérkőzésünket a PVSK Akadémia A-csapata ellen. Itthon tizenkét ponttal nyertünk, elég gyenge játékkal. Most viszont csak az első negyed feléig volt kiegyenlített a küzdelem, aztán fokozatosan elhúztunk és magabiztos győzelmet arattunk. A négy garays lánynak (Renczes, Miklós, Andi, Istókovics) külön kell gratulálni, mert tegnap szintén Pécsett diákolimpiáztak a döntőbe jutásért a Nagykanizsa és az erős Babits Gimi ellen. Utóbbiaknál Wentzel Nóra az NB1-ben is húsz perceket játszik és az erős junior csapatukból is jópáran pályára léptek. Óriási csatában egy ponttal nyert a Garay, a Nagykanizsát pedig simán verve bejutott az ország legjobb nyolc középiskolája közé. A négy játékos mellett még Liszkai Rebeka, Temesi Eszter és Marsai Dóri alkották a csapatot. Nagy gratula nekik! Mivel a két meccset egymás után játszották le, ezért tartottam kicsit a mai találkozótól, de megoldották.”

PVSK NEMZETI AKADÉMIA/A – KSC SZEKSZÁRD 43-99 (14-27, 14-34, 5-18, 10-20)
SZEKSZÁRD: RENCZES 27/6, MIKLÓS 22/3, NÉMETH 14, Andi 7/3, Holcz 7. Csere: ISTÓKOVICS 15, Sinka 5/3, László 2, Bodócs, Haag, Tamás-Nagy, Villányi. Edző: Harsányi Mária.

Statisztika

“Az első negyed döcögősen indult, sok hibával játszottunk, de aztán a negyed végén elhúztunk 14-27-re. A folytatás már remek volt, nagyszerűen védekeztünk egész pályán és támadásainkat rendere kosárral fejeztük be. Nagyon szép megoldásokat láthattam a lányoktól, élvezet volt nézni. A félidőben már 28-61-re vezettünk. A második félidőben tovább növeltük előnyünket, mindenkinek tudtam játéklehetőséget biztosítani, és végül fölényes győzelmet arattunk.
Ezen a délutánon húzóembereink voltak: Renczes Rebeka (27/6 pont mellett leszedett 6 lepattanót, 7 szerzett labdája volt és 7 gólpasszt adott, így 37 IBM pontja lett), Miklós Melinda (22/3 dobott pont, kiharcolt 6 faultot, 10 szerzett labdája volt, 4 gólpasszt osztott ki, 1 blokkolt dobása volt, dupla-duplát ért és 27 IBM pontot), Németh Lili (14 pontja mellé 10 lepattanót szedett, 4 szerzett labdája volt, 1 blokkolt dobása, így dupla-duplát ért el ő is és 24 IBM pontot gyűjtött), Istokovics Adél (15 pontja mellé leszedett 7 lepattanót és 19 IBM pontot gyűjtött). Minden játékos hozzátett a győzelemhez és jó volt látni a nagy küzdést. Gratulálok nektek, szép munka volt!”

Harsányi Mária

Kép: Andi Hanna