Az U16-os KSC vasárnap kora délután a Sportcsarnokban fogadta a Vasas Akadémia A-csapatát. Harsányi Mária és Kovács Andrea együttese újabb nagyszerű bravúrt elérve hat pontos győzelmet aratott a fővárosiak ellen, így már 5-3-as mérleggel áll a bajnokságban.

TARR KSC SZEKSZÁRD – VASAS AKADÉMIA/A 65-59 (17-14, 11-16, 25-12, 12-17)
SZEKSZÁRD: NYÁRI 27/12, HENCSIK 13, KOVÁCS 10, Rácz N. 7/3, Pomsár 2. Csere: Kollár 2, Kófiás 2, Szabó 2, Csapó, Schiefer. Edző: Harsányi Mária, Kovács Andrea.

Statisztika

“Vasárnap 12:30-as kezdéssel játszottuk a Vasas Akadémia/A elleni visszavágó mérkőzésünket. Budapesten óriási küzdelemben két ponttal nyertünk a végjátékban, az bravúrgyőzelem volt a nagyon jó szerkezetű fővárosiak ellen. A mostani találkozó is szoros volt, ahol végül hat ponttal nyertünk. Az első félidőben sokat hibázott mindkét csapat, a védekezés agresszív volt, de támadásban sok hibát vétettünk: rossz döntéseket hoztunk és nagy hibaszázalékkal dobtunk, így a félidőt két ponttal a vendégek nyerték (28-30). A harmadik negyedben viszont kérésemre agresszív letámadó védekezésből labdákat szerezve és gyors támadásokat vezetve rendre kosárral fejeztük be támadásainkat, 25-12-re nyertük a játékrészt, így tizenegy pontos előnyre tettünk szert az utolsó etap előtt (53-42). A záró negyedben megint többet hibáztunk, így faragott hátrányából a Vasas, de szívvel-lélekkel, óriásit küzdve hat pontos győzelmet arattunk. A kispad is sokat tett a győzelemért, öröm volt nézni őket. Ezen az úton kell tovább menni, hogy folytassuk sikeres szériánkat. Brávó lányaink, boldog karácsonyt mindenkinek!
Még egy előrehozott meccsünk lesz az évben: 2023. december 29-én 14:30-kor a Sportcsarnokban a nagyon erős játékerőt képviselő BEAC A-csapata ellen lépünk pályára.”

Harsányi Mária