A KSC U16-os csapata péntek délután Győrbe utazott, ahol a házigazda Széchenyi KA volt az ellenfél. Harsányi Mária tanítványai száz pont felett dobva újabb magabiztos győzelmet arattak.

“Pénteken Győrben lejátszottuk a nyolcadik alapszakasz meccsünket is és három jó negyednek köszönhetően magabiztos győzelmet arattunk a fiatal hazai csapat ellen. Így veretlenek maradtunk a bajnokságban. Jövő héten még két meccs vár ránk, 16-án a pécsi Rátgéber Akadémia, 19-én pedig a Sopron ellen zárjuk az alapszakaszt.”

SZÉCHENYI KA – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 62-104 (19-28, 12-31, 11-25, 20-20)
SZEKSZÁRD: ANDI 24/9, RENCZES 20/3, ISTÓKOVICS 16, MIKLÓS 15, Holcz 10. Csere: Haag 11, NÉMETH 6, Sámóczi 2, Bodócs, Sinka, Tamás-Nagy, Villányi. Edző: Harsányi Mária.

Statisztika

“Az első negyedben sokáig fej-fej mellett haladt a két csapat, de aztán keményítettünk a védekezésünkön és kilenc pontos előnnyel zártuk a játékrészt. A második negyedet végig remek védekezés, sok szerzett labda jellemezte, amiből könnyű kosarakat dobtunk, így a félidőben 31-59-re vezettünk. Sok szép befejezést láttam, Renczes Rebeka jól mozgatta a csapatot, Miklós Melinda sorra szerezte a labdákat, Andi Hanna pedig gyűjtöttet a pontokat. A harmadik negyedben is végig irányítottuk a játékot, tovább növeltük az előnyünket (42-84). A negyedik negyedben mindenkinek játéklehetőséget adtam. Mindenki küzdött, ezt a negyedet egálra hoztuk, így begyűjtöttük nyolcadik győzelmünket a bajnokságban.
Igazi csapatként játszottunk, két játékosunk húsz pont felett, négy játékosunk pedig tíz pont felett termelt. Kiemelkedett Renczes Rebeka, aki 20/3 pontja mellé kiharcolt 8 faultot (a büntetőket hibátlanul dobta: 7/7) és kiosztott 14 gólpasszt, dupla-duplát érve el (33 IBM). Miklós Melinda 15 pontja mellé leszedett 11 lepattanót és szerzett 11 labdát, tripla-duplát elérve (28 IBM). Andi Hanna 24/9 dobott pontja mellé leszedett 6 lepattanót, kiharcolt 5 faultot és kiosztott 3 gólpasszt, így 23 IBM pontot ért el. A csapat többi játékosa is óriásit küzdött, a védekezés volt kicsit gyengébb az utolsó negyedben.”

Harsányi Mária