Szombaton 18 órától az Aluinvent DVTK együttesét fogadja az Atomerőmű KSC Szekszárd, ahol a tét az alapszakasz második helyezése lesz. A találkozót a mindiGO Sport élőben közvetíti.

A Magyar Kupa Döntő és Junior Országos Döntő miatt a hétvégén három hetes szünet után folytatódik bajnokság. Az Atomerőmű KSC Szekszárdra ráadásul egyből egy igen fontos rangadó vár a Diósgyőrrel, ahol a tét nagy valószínűséggel az alapszakasz második helyezése és így a rájátszás elődöntőjéig tartó pályaelőny kiharcolása lesz. A harmadik helyen álló KSC és a második DVTK egyaránt 15 győzelmet és 4 vereséget számlál, az egymás elleni mérleg pedig az eddig lejátszott egy mérkőzés alapján a borsodiak felé billen: a Miskolc decemberben hazai pályán tíz pontos, 83-73 arányú győzelmet aratott a Szekszárd ellen. Azon a találkozón a kispadról remekül beszálló Zele Dorina (22/6) bizonyult az egyik döntő faktornak.

A KSC klubtörténete legeredményesebb időszakát élve három év alatt a negyedik érmét is megszerezte, miután a Killik László Női K&H Magyar Kupa Döntő a második helyen végzett. A klubvezetés elégedettséggel értékelhette a győri három napot, hiszen bár az időközben újra az Euroliga négyes döntőjébe jutott Sopront nem sikerült meglepni, a csapat végig nagyszerűen küzdött és egy újabb fényesen csillogó érmet szerzett.
Djokics Zseljko vezetőedző a kupadöntő utáni szünetben – az edzések és videózások mellett – természetesen most sem hagyta játéklehetőség nélkül a csapatot, Theodoreán Alexandráék múlt szombaton délben a BEAC együttesét, most szerdán 19 órától pedig a PEAC csapatát fogadták zárt kapus felkészülési mérkőzésen.

A játékoskeretből szerencsére mindenki bevethető, így a hétvégén remélhetőleg egy igen izgalmas és színvonalas rangadót tekinthetnek meg a Szekszárd Városi Sportcsarnokba kilátogató szurkolók. A hangulat biztosan egyedülálló és rájátszást idéző lesz, hiszen a diósgyőri klub jelzése szerint közel kilencven vendégszurkoló érkezik majd a mérkőzésre. (A miskolci szurkolók miatt a főbejárattól jobbra eső, nézőtér mögötti folyosó ezúttal lezárásra kerül, illetve a vendég kispad mögötti szektor háromnegyede a vendégszurkolók részére lesz elkülönítve.) Nagy szükség lesz tehát minden hazai szimpatizáns szurkolására – mutassuk meg együtt, hogy milyen fantasztikus hangulatot tudunk varázsolni és segítsük hozzá a lányokat ehhez az igen fontos győzelemhez!

Az Aluinvent DVTK háza táján Cziczás László vezetőedző és a ceglédi különítmény érkezésével úgy tűnik új időszámítás kezdődött, hiszen a csapat idén 15-4-es mérleggel a tabella második helyén áll. A borsodiak bajnoki vereségeiket a Sopronnal (82-65) és a ZTE-vel (80-71) szemben idegenben, a Csata (64-67) és ismét a Sopron (58-72) ellen pedig hazai pályán szenvedték el. A korábbi évekkel ellentétben az idei szezon során mindössze két, sérülés miatti változtatás volt csak a játékoskeretben: előbb december végén a bokatörést szenvedett litván Eglé Sulciuté helyére a lett Aija Putnina érkezett, majd február közepén a térdműtétre kényszerülő Katona Szidónia pótlására a PINKK húzóemberét, Szücs Rékát igazolták le.

A honi pontvadászatban az amerikai Shatori Walker-Kimbrough (18,6 pont; 4,4 lepattanó; 2,4 labdaszerzés), Medgyessy Dóra (11,2 pont; 4,5 lepattanó; 8,5 gólpassz; 2,0 labdaszerzés), a kongói Chanel Mokango (14,8 pont; 8,7 lepattanó; 1,6 blokk) és a szerb Maja Skorics (10,8 pont; 4,1 lepattanó) rendelkezik a legjobb egyéni mutatókkal, de a miskolci keret mélységét mutatja, hogy rajtuk kívül még Szücs, Putnina, Zele, illetve Szabó Fanni, Kiss Angelika és Kányási Veronika is bevetésre vár.

A DVTK az Európa-kupában 5 győzelemmel és 1 vereséggel megnyerte a G-csoportot az olasz Reyer Venezia, a francia Nantes Reze és a cseh KP Brno ellen. Az egyenes kieséses szakasz első körében csoportgyőztesként nem kellett játszaniuk, a nyolcaddöntőben viszont 141-146-os összesítéssel alulmaradtak a török Galatasaray csapata ellen.
A nemzetközi porondon szintén Mokango (16,8 pont; 8,5 lepattanó; 1,9 blokk), Medgyessy (8,4 pont; 4,0 lepattanó; 10,6 gólpassz), Putnina (15,5 pont; 6,5 lepattanó), Walker-Kimbrough (15,3 pont; 2,8 labdaszerzés) és Skorics (11,5 pont; 4,8 lepattanó; 3,0 gólpassz) teljesített a legjobban.

A borsodiak legutóbb 2019. március 2-án, a Magyar Kupa Döntő bronzmérkőzésén léptek pályára, ahol a ZTE ellen sima húsz pontos (79-59) győzelmet arattak. A Diósgyőrből Medgyessy (22/3), Walker-Kimbrough (14/3) és Mokango (13) nyújtott két számjegyű dobóteljesítményt.

A KSC-DVTK rangadó (vezeti: Farkas Gábor, Söjtöry Tamás, Nyilas István) szombaton 18 órakor kezdődik a Szekszárd Városi Sportcsarnokban. A mérkőzést a mindiGO Sport – videós munkatársunk közreműködésének köszönhetően – élőben közvetíti.
Az NB1 A-csoportos bajnokság 20. fordulójában szombaton Győr-PEAC (17:00), Sopron-Vasas (18:00), MTK-CEKK (18:00) és PINKK-Csata (18:30), vasárnap pedig ZTE-BEAC (17:00) találkozókat rendeznek.

Videó: Papp Máté