A KSC U14-es csapata – néhány U16-os korú játékossal kiegészülve – pénteken szemétszedést szervezett a volt laktanya területén.

“Március 29-én, pénteken egyesületünk serdülő csapata, kiegészülve néhány kadett korú játékossal, szemétszedésen vett részt. A volt laktanya területén gyűjtöttük a szemetet délután fél négytől fél hatig. Munkák eredményességét igazolja a terület szemmel látható megtisztulása és a huszonkilenc megtelt szemeteszsák. Elszomorító, hogy ilyen kis területen ennyi hulladék van és mellette emberek százai sétálnak el nap mint nap, tudomást sem véve róla. A változásért tenni kell és a jutalom sem marad el. Ez esetben a jutalom rövidtávon egy megtisztult rész, hosszútávon egy fenntartható, élhető jövő a környezettudatos nevelés által.
Március 18. és 24. között került megrendezésre a “TESzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” hulladékgyűjtő akció. A kezdeményezésben az adott héten nem tudtunk részt venni, de fontosnak tartjuk az egyesületben pattogtató gyerekek kosárlabda oktatása mellett a társadalmi szerepvállalás és a környezet megóvásának tanítását. Így került megszervezésre az akció a klub keretein belül a Szekszárdi Önkormányzat támogatásával.

A gyűjtésben részt vettek: Kovács Edina, Mathész Csenge, Csákvári Viktória, Szücs Gréta, Sámóczi Zsófia, László Veronika, Horog Betta, Dávid Nóra, Bernáth Petra, Sebestyén Panni, Doszpod Anna, Berekali Petra, Baka Natália, Lábas Flóra, Lovasi Tímea, Tamás-Nagy Eszter, Villányi Anna, Bodócs Gréta, László Bernadett.”

Baki Sándor

Képek: Bodó Katalin