A KSC idén junior és kadett korú játékosokból álló csapattal nevezett a Baranya Megyei Kosárlabda Szövetség amatőr bajnokságába. Harsányi Mária csapata a Petőfi SE ellen fölényes hazai győzelemmel kezdte a rájátszást.

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – PTE-ÁOK PETŐFI SE 100-51 (29-10, 21-13, 24-14, 26-14)
SZEKSZÁRD: HANTI 12/12, LISZKAI 10, Viszmeg 10/6, POP 9/3, Marsai 6. Csere: ANDI 18/6, Holcz 8, Istókovics 8, HAAG 6/6, Sinka 6/6, Renczes 5, Sámóczi 2. Edző: Harsányi Mária.

“Az NB2-es bajnokság folytatása úgy kerül lebonyolításra, hogy az alapszakasz első három helyezettje egymással játszik még két-két meccset, majd az alsó hármasból a legjobb csatlakozik hozzájuk és 2019. május 18-án Komlón lesz a döntő.
Csütörtökön játszottuk az első rájátszás meccsünket a pécsi Petőfi SE ellen, akik felnőtt játékosokból állnak. Jó szerkezetű csapat, mi pedig a szokásos kadett-junior kerettel álltunk ki ellenük. Készülünk a 2019. május 9-12 közötti kadett döntőre, ami sajnos Pécsett kerül megrendezésre – egészen szerdáig úgy volt, hogy mi rendezzük, de ez sajnos nem jött össze…
Bontott ötösökkel játszottuk végig a mérkőzést, összességében a juniorok nyújtottak jobb teljesítményt, ők hozták le az első és a harmadik negyedet. Főleg támadásban játszották végig a zóna elleni figurális játékot, sokszor ponttal befejezve azokat. Így az első negyedet 29-10-re nyertük. A második játékrészben a kadett ötös volt a pályán: sajnos a védekezés is gyenge volt és támadásban is sok hibával játszottunk, de így is 21-13-ra nyertük a negyedet. A második félidőben az egyik ötösnek sem volt agresszív a védekezése, sok pontot kaptunk, de a támadásaink nagy részéből kosarat dobtunk, így fokozatosan nőtt a különbség és végül magabiztos győzelmet arattunk a fáradó vendégek ellen. Nagyon jók ezek a mérkőzések a kadettra való felkészülésben.
Ezen a meccsen Pop Annamária nyújtotta a legjobb teljesítményt: 9/3 dobott pontja mellé leszedett 7 lepattanót, szerzett 6 labdát és kiosztott 7 gólpasszt.”

Harsányi Mária

Képek: Andi Hanna