Nem tudta megszerezni első országos döntőbeli győzelmét az U14-es KSC, miután a Sopron ellen tizenkét, a Kőbányával szemben pedig tíz ponttal maradt alul. Szombaton a Rátgéber Akadémia ellen folytatjuk a tornát.

SOPRONI DARAZSAK AKADÉMIA/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 68-56 (18-18, 18-11, 15-14, 17-13)
SZEKSZÁRD: Sámóczi 17, Lábas 4, Baka 2, Bernáth 1, Berekali. Csere: Horog 13, Doszpod 9, Piukovits 8, Szücs 2, Csákvári, Kovács, László. Edző: Baki Sándor.

Statisztika

A Szekszárd megnehezítette a Sopron dolgát. Az eredmény egy ideig közel egál volt, de elkezdett nyílni az olló. Küzdenie kellett a darazsaknak, de szépen lassan ledarálták a szekszárdi lányokat.

Stoics Judit (Soproni Darazsak Akadmémia/A): “Nehéz mérkőzés volt, de akarattal megnyertük. Gratulálok a Szekszárdnak és a CSAPATOMNAK a négybe jutásért!”
Baki Sándor (Atomerőmű KSC Szekszárd): “Gratulálok a Sopronnak a győzelemhez és a négybe jutáshoz! Küzdelmes meccsen maradtunk alul egy magasabb szerkezetű csapattal szemben. Sajnálatos módon a visszatérő hibáink a vesztünket okozták. Este szépítünk!”

ZSÍROS AKADÉMIA KŐBÁNYA – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 65-55 (15-18, 16-14, 16-9, 18-14)
SZEKSZÁRD: Lábas 9, Sámóczi 8, Baka 4, Berekali 2, Bernáth 1. Csere: Piukovits 11/3, Horog 7, Szücs 5, László 4, Sebestyén 4, Dávid, Lovasi. Edző: Baki Sándor.

Statisztika

A kőbányaiak játéka az elejétől összeszedettebb volt az ellenfél Szekszárdnál, de a meccs folyamán néhány pont különbséggel, majdnem végig fej-fej mellett haladt a két csapat, ezáltal a szurkolók kiegyensúlyozott mérkőzést láthattak. A játékképet az eladott labdák és a személyi hibák magas száma határozta meg. Oberfrank Laura 19 pontjával a csapatot a hátán víve végül győzelemhez juttatta, a második félidőben összeszedettebb Zsíros Akadémiát. A darazsak így 55-65-re, 10 ponttal nyerték meg ezt a mérkőzést itt, a serdülő döntőn.

Sámuel Gergely (Zsíros Akadémia Kőbánya): “Sok hibával játszottunk, de a második félidőre sikerült jobban koncentrálni a játékra, és nagy erőfeszítéssel megnyertük a találkozót. Gratulálunk a Szekszárd csapatának, most ők is megérdemelték volna a győzelmet!”
Baki Sándor (Atomerőmű KSC Szekszárd): “Rengeteg hibával tarkított meccs volt, amiből az első félidőben mi jöttünk ki egy ponttal jobban, de ez a kicsike előny hamar elolvadt. Támadásban semmi nem sikerült ma, ami frusztrációt okozott a játékosoknak. Ezt sok buta faulttal vezették le, és ezáltal az ellenfél 57 büntetőhöz jutott. Gratulálok a kőbányai lányoknak és edzőiknek!”

Képek: Csata DSE