Bár a KSC U14-es csapata az első félidőben hősiesen helyt állt, a Rátgéber Akadémia a nagyszünet után felőrölte lányaink erejét. Baki Sándorék az országos döntő záró napján visszavághatnak a Kőbányának a csoportkörben elszenvedett vereségért.

KOSÁRLABDA AKADÉMIA PÉCS/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 79-53 (15-14, 19-19, 22-10, 23-10)
SZEKSZÁRD: Piukovits 10, Baka 2, Berekali 2, Bernáth 2, Sámóczi 2. Csere: Szücs 18/3, László 7, Horog 5, Kovács 3, Dávid 2, Doszpod, Mathész. Edző: Baki Sándor.

Statisztika

Izgalmas mérkőzést láthattak a nézők a szombati keresztjáték első meccseként. Az első félidőben a csapatok fej-fej mellett haladva számos szép támadást vezettek, és a védekezésükben is kevés hiba volt. A harmadik negyedben a Szekszárd rossz kezdése után a pécsi csapat több mint tíz pontos előnyre tett szert, köszönhetően gyors indításaiknak és egészpályás védekezésüknek. A játék menetét a fáradt szekszárdi csapat már nem tudta megváltoztatni, így 79:53-al zárult az összecsapás.

Hartung Anita (Kosárlabda Akadémia Pécs/A): “Örülünk, hogy sikerült megszerezni a második győzelmet is a tornán. Holnap megpróbálunk mindent megtenni, hogy megszerezzük az 5. helyet. Köszönjük a játékot a Szekszárdnak!”
Baki Sándor (Atomerőmű KSC Szekszárd): “Gratulálok a Pécsnek! Az első félidőben nagy energiákat mozgósítottunk, hogy meccsben tudjunk maradni. A mérkőzés második felében így lassan, elfáradva játszottunk, amit a pécsi lányok kíméletlenül megbüntettek.”

Képek: Csata DSE