A KSC utánpótlás korú játékosokból álló csapata szerdán kupamérkőzésen fogadta a Baja együttesét. Harsányi Máriáék bravúros győzelmüknek köszönhetően továbbjutottak a legjobb tizenhat közé.

“NB1 amatőr csapatunk (a három húzóember, Vincze, Miklós és Renczes nélkül) a Baja szintén NB1 B-s együttesével találkozott a Hepp kupában. Itt az amatőr csapatok küzdhetnek a kupáért, csak magyar játékosok játszhatnak és mindig győztesek léphetnek tovább a négyes döntőig. Szerdán mi jutottunk tovább, miután remek csapatjátékkal győztünk a nagyon rutinos felnőtt és egykori NB1 A-csoportos (Pap Regina, Raus Vivien, Szöllösi Bogi) játékosokkal teletűzdelt vendégek ellen. Az egész felnőtt stábunk ott maradt és szurkolt a lányoknak, valamint a végén Zseljko is elismerően nyilatkozott a látottakról. Ezúttal én is nagyon meg voltam elégedve a csapatunkkal, óriásit küzdve, jó védekezéssel és precíz támadójátékkal vertük tizenhét pontot a Baját. Nem semmi, csak gratulálni lehet a lányoknak.”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD II. – BAJAI NŐI KOSÁRLABDA KLUB 97-80 (34-21, 24-25, 24-21, 15-13)
SZEKSZÁRD: POP 21/6, HOLCZ 20/6, HAAG 14/9, HORVÁTH 14, Andi 8/6. Csere: HANTI 13/9, Istókovics 5, Liszkai 2, Németh, Sinka. Edző: Harsányi Mária, Baki Eszter.

Statisztika

“Remek védekezésünkkel és precíz támadójátékunkkal nyertük meg az első negyedet 34-21-re. A második játékrészben kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, azt a nagyon keményen küzdő vendégek nyerték egy ponttal (24-25). A második félidőben többször elhúztunk, húsz pontos vezetés közelében is voltunk, de a bajaiak mindig felzárkóztak. Szerencsére tudtunk újítani, így magabiztos győzelmet arattunk és továbbjutottunk a Hepp kupában.
A mérkőzésen több remek egyéni teljesítmény is volt. A fiatal Holcz Rebeka 20/6 pontja mellé leszedett 11 lepattanót (ezzel dupla-duplát ért el), kiharcolt 6 faultot és kiosztott 3 gólpasszt, így összesen 34 IBM pontot gyűjtött. Mellette Pop Anamari (21/6 pont, 4 lepattanó és 8 gólpassz – 26 IBM), Horváth Dóri (14 pont, 6 lepattanó – 18 IBM), Hanti Daniella jókor dobott pontjai (13/9 pont, 4 gólpassz – 12 IBM) és Haag Panna (14/9 pont) irányító munkája is dícséretet érdemel, de mindenki kivette a részét ebből a szép sikerből. Gratula a lányoknak!”

Harsányi Mária

Képek: Jantner Zsolt