A KSC utánpótlás korú játékosokból álló csapata péntek délután Budapestre látogatott, ahol a Kiss Lenke KA vendége volt. Harsányi Máriáék kettő híján száz pontot dobva sima győzelmet arattak a fővárosiak ellen.

KISS LENKE KOSÁRLABDA AKADÉMIA – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD II. 71-98 (20-31, 15-34, 22-16, 14-17)
SZEKSZÁRD: ISTÓKOVICS 19, VINCZE 19/6, RENCZES 17, Pop 11/3, Liszkai 10. Csere: Hanti 9/3, Haag 7, Németh 4, Sinka 2, Villányi. Edző: Harsányi Mária.

Statisztika

“Pénteken Budapesten játszottuk a tizenhetedik amatőr bajnoki meccsünket, ahol ezúttal a Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia csapata volt az ellenfelünk. Nem túl jó játékkal, de magabiztos győzelmet arattunk.
Az első félidőben ponterősen kosárlabdáztunk, szerzett labdáinkból és lefutásokból is sok pontot szereztünk, de felállt védelem ellen is türelmesen játszottuk a figuráinkat. Védekezésben viszont több hibát vétettünk, sok pontot kaptunk, így 35-65-el zártuk a félidőt. A második félidőben a gyenge védekezés mellé támadásban is sok hibát vétettünk. Pontatlanul dobtunk, sok rossz döntést hoztunk, így a hazai csapat faragott a hátrányából. A győzelmünk azért így is fölényes lett.
Játékosaimat az első félidei teljesítményük alapján tudom csak értékelni, mivel a másodikban mindenki rengeteg hibát vétett, de csapat szinten is sok hibával játszottunk. Istókovics Adél nyújtotta a legjobb teljesítményt: 19 dobott pontja mellé leszedett 8 lepattanót, szerzett 7 labdát, volt 4 asszisztja és 3 blokkolt dobása, ez 31 IBM pontot jelentett. Vincze Niki és Renczes Rebeka nyújtott még jó teljesítményt: előbbi 19/6 pontja mellé leszedett 7 lepattanót, szerzett 4 labdát, adott 3 gólpasszt, és volt 2 blokkolt dobása, utóbbi 17 pontja mellé leszedett 9 lepattanót, és adott 10 gólpasszt (dupla-dupla). Mindketten 24 IBM pontot értek el.
A junior döntőig a védekezésünket kell sokkal agresszívebbé tenni, és a támadójátékban jó döntéseket kell hozni.”

Harsányi Mária

Képek: Sinka Noémi, Hanti Attila