A KSC utánpótlás korú játékosokból álló csapata vasárnap délután a fővárosba, a Törekvés otthonába látogatott, ahol a 14 pontot és 9 lepattanót gyűjtő Horváth Dóra vezetésével újabb győzelmet aratott. Folytatás két hét múlva szombaton Szegeden.

TÖREKVÉS – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD II. 49-68 (13-12, 17-20, 11-22, 8-14)
SZEKSZÁRD: HORVÁTH 14, POP 12, Andi 10/3, Holcz 6/6, Haag 3/3. Csere: Liszkai 10, Hanti 6/6, Istókovics 5, Sinka 2, Németh. Edző: Harsányi Mária, Baki Eszter.

Statisztika

“Vasárnap Budapesten, a Kocsis Sándor Sportcsarnokban játszottuk az NB1 B-s bajnokság harmadik mérkőzését. Megint volt három hiányzónk: Renczes sérült, Miklós és Vincze pedig az NB1-es csaptattal Miskolcon szerepelt. Óriási szurkolás volt a csarnokban, a hazaiakat dobbal kiabálva, lányainkat meg a szülők végig kiabálva és tapsolva támogatták, ez sokat jelentett.
A megint zömében felnőtt játékosokat felvonultató hazaiak ellen sok hibával játszottunk, fej-fej mellett haladtunk az első félidőben. A védekezésünkbe is sok hiba csúszott, a támadásban pedig sok rossz döntést hoztunk és pontatlanul dobtunk. 30-32-es vezetéssel mentünk a nagyszünetre a keményen küzdő hazaiak ellen. A második félidőben aztán a védekezésünk feljavult és támadásban is hatékonyabbak lettünk, bár sok volt az egyénieskedés, a rossz vállalás. Ennek ellenére fokozatosan elhúztunk. Nem játszottunk jól, de ellenfelünk is sokat hibázott, így végül magabiztos győzelmet arattunk.
Érdekessége volt a mérkőzésnek, hogy mind a négy negyedet triplával zártuk. Az elsőt Andi, a másodikat Hanti, a harmadikat Haag, a negyediket pedig Holcz jóvoltából, ráadásul az első negyedet leszámítva a többit a dudaszóval egy időben dobtuk.
Ezen a mérkőzésen centerünk, Horváth Dóri játszott nagyon jól. 14 pontja mellé leszedett 9 lepattanót, volt egy blokkolt dobása és 21 IBM pontot gyűjtött. Pop Anamari 12 pontja mellé leszedett 8 lepattananót és kiosztott 6 gólpasszt. Mindenki nagyon küzdött, de ezúttal sok hibával játszottunk.”

Harsányi Mária

Képek: Hanti Attila