Az U14-es KSC a héten újabb két felkészülési mérkőzést játszott: Baki Sándorék csütörtökön a Garay Gimnáziumban a diákolimpiai csapattal, szombaton a Sportcsarnokban pedig a Szeged KE együttesével mérkőztek.

“A héten két edzőmeccset is vívott csapatunk. Csütörtökön “házon belül” játszottunk a Garay Gimnázium amatőr csapatával, majd szombaton a Városi Sportcsarnokban láttuk vendégül a szegedi serdülő lányokat. A felkészülést mindkét mérkőzés jól szolgálta, rávilágítottak a hibáinkra. Dolgozunk tovább, hogy kijavítsuk őket és előre lépjünk!”

GARAY GIMNÁZIUM – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 68-62 (14-21, 32-5, 6-16, 16-20)
SZEKSZÁRD: SZÜCS 30, László 6, Lovasi 4, Doszpod, Gyimesi. Csere: Piukovits 10, Baka 6, Szabó 4, Ágoston 2, Subotic. Edző: Baki Sándor.

“Csütörtök délután barátságos meccsen mérkőztünk meg a Garay Gimnázium amatőr diákolimpiás csapatával. Egy negyed kivételével a tőlünk elvárható játékkal rukkoltunk elő. Sok mozgással, gyors passzokkal, kemény betörésekkel alakítottuk ki helyzeteinket, védekezésben pedig egészpályás letámadással nehezítettük ellenfelünk dolgát. A második negyedben rengeteg pontot kaptunk (32-őt), alapvető hibákat vétettünk támadásban és védekezésben is. A megfelelő keménység is hiányzott a részünkről idősebb ellenfelünk fizikális fölényének leküzdésére. Így ezzel a rendkívül gyenge negyeddel vesztettük el a meccset. A második félidőben folyamatosan zárkóztunk, de ekkora hátrány ledolgozására kevés volt a húsz perc.
Szücs Gréta húzta csapatunk szekerét: 30 pont, 9 lepattanó, 8 kiharcolt fault, 4 szerzett és 2 eladott labda került a neve mellé. Viszont a mérkőzés harmincötödik percében megszerezte ötödik személyi hibáját és a kispadra kényszerült, amit csapatunk nem bír el.”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – SZEGED KE – GAZELLÁK 86-58 (28-13, 28-19, 14-11, 16-15)
SZEKSZÁRD: SZÜCS 39/3, Doszpod 4, Lovasi 4, Gyimesi 2, Vajda. Csere: Subotic 16, Piukovits 9, Baka 6, Ágoston 4, Szabó 2. Edző: Baki Sándor.

“Remekül kezdtük a meccset, támadásban Szücs Gréti vezetésével megvolt a kellő lendület és kezdeményező képesség. Csapatunk első tizennyolc pontját ő szerezte, aztán lassacskán a többiek is jelentkeztek egy-két kosárral. Védekezésünk kellően agresszív volt, ellenfelünk a tizenhárom dobott pontjából hetet büntetőből szerzett, ami a sok buta faultunkból következett. Ez még mindig jobb, mintha rengeteg könnyű kosarat kaptunk volna, de okosabban kell időzíteni a taktikai faultjainkat, nem pedig a dobómozdulatkor odaütni. A második negyedben támadásban megmaradt a lendület és a ponterősség is, de jobban eloszlottak a befejezések egymás között. Védekezésben rosszul helyezkedve rengeteg befutás-ziccert kaptunk, illetve egy-egyben sem tudtuk megtartani a labdás támadókat. Ebben a játékrészben is sokat és rosszul időzítve faultoltunk. A félidei szünet után már meg sem közelítettük a meccs első felében látott támadójátékunkat. Pontatlanok voltunk a passzokkal, a befejezésekkel és a helyezkedésekkel kapcsolatban. Ellenfelünk is rengeteget hibázott, így minőségtelen második félidőt játszottunk.
Egyénileg Szücs Gréta (39/3 pont, 6 lepattanó, 4 szerzett, 1 eladott labda, 4 blokk, 6 kiharcolt fault) teljesítménye emelhető ki. Subotic Milka is hasznosan játszott a támadó oldalon (16 pont, 5 lepattanó, 4 eladott, 1 szerzett labda, 4 kiharcolt fault), de védekezésben senkit nem lehetett rábízni.”

Baki Sándor