A KSC U11-es csapata szombat délután a Rátgéber Akadémia otthonába látogatott, ahol a házigazdák és a KASI fiú csapata volt az ellenfél. Stierné Jankovics Mária lányai mindkét mérkőzésüket megnyerték, így a következő fordulóban már az A-csoportban szerepelhetnek.

“Szombaton délután Pécsre utaztunk, ahol a Rátgéber Akadémia rendezésében zajlottak a B-csoport küzdelmei. A házigazdák fiú “A” csapatán kívül a kaposvári KASI fiú “A” csapata ránk. Nálunk a tizenkét kislányból heten az idei évben először vesznek rész az országos bajnokság versenyein, így komoly izgalommal indultak neki a fordulónak. Az első fordulóban még két lány csapattal játszottunk: ekkor nagyarányú győzelmet arattunk mindkét pécsi együttes felett. Most viszont sikerült a fiúkat is magunk mögé parancsolni és tovább lépni az A-csoportba.”

KASI/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 33-61 (4-20, 11-16, 10-18, 8-7)
Szekszárd: HENCSIK 36, KOLLÁR 9, KÓFIÁS 8, Varga 3, Vittay 2, Hága 1, Keszthelyi 1, Pusztai 1, Csapó, Hajdu, Horváth, Matus. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Hencsik Adrienn ponterősségéért dicséretet érdemel, hisz a dobott pontok több mint a felét ő süllyesztette el a kosárba. Akkora lendülettel dolgozott, hogy három emberrel a nyakán is eredményes tudott lenni. A másik ötösünk próbált szép passzokkal összejátszani, de sokszor megremegtek a kezek és lecsorogtak a labdák.”

NKA PÉCS FIÚ/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 45-61 (16-11, 14-21, 6-13, 9-16)
Szekszárd: HENCSIK 24, KOLLÁR 12, CSAPÓ 11, KÓFIÁS 7, Keszthelyi 5, Hága 1, Varga 1, Hajdu, Horváth, Matus, Pusztai, Vittay. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Parádés és izgalmas mérkőzést játszottunk a pécsi fiúk ellen. Miután átestünk a duplázás okozta holtponton, szépen kosárlabdáztunk. Nagyon jól védekeztünk, szépen sikerültek a besegítések, támadásban pedig egy-egyeztünk és bátran támadtuk a kosarat.”

“Gratulálok a csapatomnak, mert nagyon jól küzdöttek és a maga módján mindenki hozzájárult ehhez
a szép eredményhez. Csak így tovább! Irány az A-csoport!”

Stierné Jankovics Mária