Az U14 bajnokság főtábla második fordulójának F-csoportját szombat-vasárnap Budapesten rendezték meg, ahol a KSC-s lányok a házigazda Csata DSE mellett a soproni Darazsak Sportakadémiával és a Kecskeméti KA-val mérkőztek meg. Harsányi Mária és Kovács Andrea csapata egy győzelemmel és két vereséggel zárta a tornát.

“A hétvégén (szombat-vasárnap) Budapesten, a Csata csarnokában játszottunk a döntőbe jutásért. Ebből a csoportból és a másikból is két-két csapat egyenesen a döntőbe jutott. A többieknek két hét múlva még egy forduló lesz, és onnan is a négy-négy csapatból kettő-kettő jut az országos nyolcas A-döntőbe. Sajnos az első két meccsen nagyon rosszul és gyengén játszottunk. A Csata ellen egyértelmű, ők ugyanis minden csapatot kb. ilyen arányban vernek, nagyon kiemelkednek az egész serdülő mezőnyből. Az esti Sopron ellenin viszont csak lézengtünk a pályán, hibát-hibára halmozva, sima vereséget szenvedtünk, így most még nem jutottunk a döntőbe, mivel a Sopron a Kecskemétet is simán verte. Ugyan a vasárnap reggeli meccsen nehezen, sok hibával kezdtünk, de aztán a második félidőben rendeztük sorainkat, és a remek szerkezetű alföldieket magabiztosan vertük. A harmadik helyen végeztünk, így két hét múlva újabb két napos tornán kell megküzdenünk a döntőbe jutást jelentő első vagy második helyért. Mindenkinek nagyot kell küzdeni, és a mostani hibák nagy részét ki kell javitani. Hajrá lányaink!”

CSATA DSE/A – TARR KSC SZEKSZÁRD 112-38 (30-12, 28-7, 29-7, 25-12)
SZEKSZÁRD: Pomsár 14, Makovics 8, Beke 2, Untermüller 2, Eppel. Csere: Szabó D. 11, Kitanics 1, Bartos, Bognár, Häckl, Szabó P. Edző: Harsányi Mária, Kovács Andrea.

“A minden tekintetben az egész magyar serdülő mezőny fölé nőtt Csata demoralizáló, súlyos vereséget mért ránk.”

DARAZSAK SPORTAKADÉMIA – TARR KSC SZEKSZÁRD 56-43 (21-8, 16-6, 9-10, 10-19)
SZEKSZÁRD: Pomsár 18, Makovics 5, Untermüller 2, Beke, Eppel. Csere: Szabó D. 17, Kitanics 1, Bartos, Bognár, Doszpod, Häckl. Edző: Harsányi Mária, Kovács Andrea.

“Nagyon gyenge első félidőt produkáltunk, mindkét ötösünk jóval tudása alatt teljesített. A védekezés katasztrofális volt, sok könnyű kosarat kaptunk, míg támadásban rossz döntéseket hoztunk, rengeteg labdát adtunk el, és pontatlanul dobtuk, így a soproniak a félidő végére már huszonhárom pontos előnyre tettek szert (37-14). A második félidőben jobban védekeztünk, és fokozatosan faragtunk hátrányunkból, de fordítani nem tudunk, sima, tizenhárom pontos vereséget szenvedtünk. Így a következő fordulóra maradt a döntés: A- vagy B-döntő? Sajnos tőlünk itt sem játszott jól senki.”

KECSKEMÉTI KA/A – TARR KSC SZEKSZÁRD 47-65 (11-13, 18-12, 14-23, 4-17)
SZEKSZÁRD: POMSÁR 20/3, UNTERMÜLLER 8, Makovics 3, Beke, Eppel. Csere: SZABÓ D. 28, KITANICS 6, Bartos, Bognár, Doszpod, Szabó P. Edző: Harsányi Mária, Kovács Andrea.

“Fej-fej melletti első félidőt játszottunk, sok hibával tarkítva mind támadásban, mind pedig védekezésben, így négy pontos előnnyel zárta ezt a játékrészt az alföldi csapat (29-25). A második félidőben sokkal agresszívabban játszottunk, küzdöttünk, védekeztünk, és támadásban szép megoldásokból dobtuk a pontokat. Szabó Dorka és Pomsár Anna vitték a prímet, de mindenki hozzátett ehhez a szép győzelemhez (a találkozót végül tizennyolc ponttal nyertünk). Csoport harmadikak lettünk, további ellenfelek és helyszín később.”

Harsányi Mária