Az U12-es KSC vasárnap Paksra utazott, ahol a házigazda Atomerőmű SE mellett a székesfehérvári Dávid Kornél KA-val mérkőzött. Stierné Jankovics Máriáék egy győzelmet szerezve továbbra is a régió legjobb leány csapata maradtak.

“Vasárnap az ASE fiú csapata rendezte a második felsőházi fordulót, ahol a rajtunk kívül a DKK Aligators U12 csapata volt még résztvevő. Köszönöm szépen mindkét edző kollégának, hogy lehetővé tették a tizenöt kislány szerepeltetését. Az együttesemnek egy győzelemmel sikerült megőrizni az elsőséget a lány csapatok mezőnyében.”

ATOMERŐMŰ SE-PAKSI HARCOSOK – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 50-74 (11-15, 17-19, 8-26, 14-14)
Szekszárd: HENCSIK 32, NYÁRI 20, RÁCZ 6, Pál 5, Varga 5, Kollár 2, Mester 2, Wigand 2, Csapó, Császár, Horváth, Kófiás, Léhmann, Major, Szerémi. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Az első félidő nagyon szorosra sikeredett. Kollár Lilla kiválóan védekezett, és 10 ponton tudtuk tartani a paksiak húzóemberét. A félidei büntető párharcot megnyertük, és a harmadik negyedben Hencsik Adri ponterős játékának köszönhetően elhúztunk. Dicséret illeti a Nyári Döníz – Pál Janka – Léhmann Kinga hármast is, akik harcosan küzdöttek, és több labdát szereztek az első és a negyedik negyedben. Ezzel a nagyarányú győzelemmel sikerült bebiztosítanunk a helyünket a B-csoportban.”

DÁVID KORNÉL KA/ALLIGATORS – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 82-47 (13-13, 32-17, 21-0, 16-17)
Szekszárd: NYÁRI 20, HENCSIK 13, Léhmann 6, Csapó 4, Kollár 1, Rácz 1, Varga 1, Wigand 1, Császár, Horváth, Kófiás, Major, Mester, Pál, Szerémi. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Mivel dupláztunk, erre a mérkőzésre nagyon elfáradtunk. Védekezésben különösen nem remekeltünk, a fiúk a második és a harmadik játékrészben szabadon szórták a pontjaikat. A félidei büntetőkben 4-6 arányban nyertünk. A szünet után sem változott semmi, a harmadik negyedben egy 21-0-ás vereségbe futottunk bele. Az utolsó etapot Nyári Döníz ponterős játékának köszönhetően egy ponttal megnyertük. Igazi csapatjáték sajnos egyik mérkőzésen sem alakult ki, kiemelkedő és jó egyéni megoldások adták az eredményeket. Dolgozunk tovább!”

Stierné Jankovics Mária