A Harsányi Mária irányította U16-os KSC vasárnap Pasaréten játszott felkészülési mérkőzést.

“Vasárnap Pasaréten U16-os edzőmeccset játszottunk a Vasassal. Mivel a fővárosiaknak nagyon erős kadett csapatuk van, kérték, hogy juniorokat is vigyünk. Három idősebb játékossal (Holcz, Németh, Sinka) utaztunk, de sajnos így sem voltunk egy súlycsoportban ellenfelünkkel. A remek szerkezetük mellett a kosárlabda tudásuk is jóval magasabb szinten áll. Sem védekezésben, sem támadásban nem tudtuk megoldani a feladatainkat. Minden mutatóban felülmúltak bennünket, szégyenletes végeredmény született. Sajnos a jobb teljesítményhez a juniorok sem tudtak hozzátenni. Öt negyedet játszottunk, mind a tizennégy játékos kapott játéklehetőséget. Gratulálok a Vasasnak, remek csapatuk van, és köszönjük a meghívást. Ebből sokat lehet tanulni.”

VASAS AKADÉMIA/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 86-48 (21-9, 12-8, 17-10, 18-6, 18-15)
SZEKSZÁRD: Holcz 12, Horog 6/3, Sámóczi 4, Németh 2, Wolf. Csere: Bárányos 5, Berekali 5, Sinka 4/3, Szücs 4, Baka 2, Dávid 2, Nyári 2, Csákvári, Lábas. Edző: Harsányi Mária.

“A nagyon lendületes és gyors kosárlabdát játszó hazaiak ellen nem tudtuk felvenni a versenyt, pillanatok alatt elhúztak, és végig nagyon kemény iramot diktáltak. Mi körülményesen, pontatlanul játszottunk, nem tudtuk áttörni a remek védekezésüket. Támadásban sokszor kiszorított helyzetből dobtunk, a büntetőket rosszul értékesítettük (8/21), és mezőnyből is 26 százalékkal dobtunk, míg ők 47-tel. Emelett 36 eladott labdánk is volt, így súlyos vereséget szenvedtünk. Sokkal keményebben és lendületesebben kell dolgoznunk ahhoz, hogy előre lépjünk.”

Harsányi Mária

Képek: Éberling Klára