A KSC U16-os csapata vasárnap délután Miskolcra utazott, ahol a DVTK ellen zárta a rájátszást. Harsányi Mária lányai ezúttal sajnos tizenkilenc pontos vereséget szenvedtek.

DVTK AKADÉMIA/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 79-60 (21-11, 16-22, 20-15, 22-12)
SZEKSZÁRD: WOLF 15, Sámóczi 10, Szücs 9, Horog 4, Berekali 3/3. Csere: Bárányos 8/3, Baka 5/3, Csákvári 4, Vajda 2, Dávid, Nyári. Edző: Harsányi Mária.

Statisztika

“Vasárnap Miskolcon játszottuk az utolsó alapszakasz meccsünket. Tét nélküli volt, mert a nyolcadik helyről egy győzelemmel ugyan egyet előre léptünk volna, de abban az esetben is az alsóház első vagy második helyén végzett csapattal kell egy oda-visszavágós meccset játszani a döntőbe jutásért. Sajnos így sem sikerült a győzelem.
Az első negyedben gyorsan elhúztak a hazaiak a gyenge védekezésünk és a pontatlan támadójátékunk miatt. A második játékrészben keményebben védekeztünk, és valamivel pontosabban dobtunk, így a tizenkilencedik percben már mi vezettünk két ponttal (31-33). Eztán egy perc alatt buta hibákat vétve három kosarat kaptunk, ami miatt négy pontos előnnyel várhatták a hazaiak a második félidőt (37-33). A harmadik negyed elején még csak pár ponttal vezettek a hazaiak, de Sámóczi Zsófi húzóemberünk érthetetlen módon három támadó faultot kapott, és kipontozódott. Innen mélyrepülés következett, hibát-hibára halmoztunk, és ellenfelünk sima győzelmet aratott. Sajnos senki nem játszott jól, csak perceink voltak, amikor szép megoldással vétettük észre magunkat. A 29 eladott labda rengeteg, és a dobószázalékunk is gyenge volt mezőnyből (38 százalék), emellett sok rossz döntésünk volt.
Wolf Enikőt említem meg, akinek voltak jó megoldásai: 15 pontja mellé leszedett 2 lepattanót, kiharcolt 5 faultot, és volt 1 gólpassza, ez 13 IBM pontot jelentett.
A Nyíregyháza-Sopron/B győztese lesz az ellenfelünk, a párharcban most 1-0-ra vezetnek a nyírségiek. Jövő héten lesz a második mérkőzés. Ha a nyolcas döntőbe akarunk jutni, sok mutatóban javulnunk kell. Mindent bele lányaim, és akkor meg lesz!”

Harsányi Mária