A KSC U18-as csapata szerda délután a fővárosba utazott, ahol a Török Flóris-Törekvés SE vendége volt. Harsányi Mária lányai az előző napi késő esti amatőr mérkőzés után fáradtan is magabiztos győzelmet arattak.

TÖRÖK FLÓRIS – TÖREKVÉS SE – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 52-84 (9-20, 14-21, 16-25, 13-18)
SZEKSZÁRD: HORVÁTH 17, Holcz 14/6, ANDI 13/3, NÉMETH 13, HAAG 11/3. Csere: Istókovics 12, Horog 2, Sinka 2. Edző: Harsányi Mária.

Statisztika

“Szerdán Budapesten, a Kocsis Sándor Sportcsarnokban játszottuk az alapszakasz kilencedik, utolsó előtti fordulóját a Török Flóris-Törekvés SE ellen. Tartalékosan utaztunk, mivel a Miklós-Renczes páros a nagyokkal, az esti BEAC meccsen szerepelt. Úgy álltunk a mai mérkőzéshez, hogy tegnap este 20 órakor még ez a csapat NB1 B-s meccset játszott.
Az első negyedben magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, és fokozatosan elhúztunk. Mindenki igyekezett, a hibáinkat küzdve, de kijavítottuk, így 9-20-ra nyertük ezt a játékrészt. A másodikban tovább növeltük előnyünket, többször Horváth Dóri centerünket hoztuk helyzetbe, aki élt a palánk alatt magassági fölényével. Végül tizennyolc pontos vezetéssel vonultunk az öltözőbe. Szünet után remek harmadik negyedet produkáltunk, és hat játékosunk is 10 pont felett dobott. Szép támadások futottak végig a pályán, és jól védekeztünk, így 39-66-os állással vonultunk az utolsó negyedre, ahol már kiegyenlítettebb volt a játék. Ez nem is volt csoda, elfáradtak a játékosaim, hiszen az előző napi meccs sokat kivett belőlük, de így is magabiztos győzelmet arattunk. Csapatként funkcionáltunk, mindenki kivette a részét a győzelemből. Jó volt látni a lányokat, csak így lehet előre lépni és nyerni!
Több játékosunk is jól teljesített. Haag Panna 11/3 pontja mellé leszedett 8 lepattanót, szerzett 5 labdát, kiosztott 7 gólpasszt és volt 3 blokkolt dobása (19 IBM). Németh Lili 13 pontja mellé leszedett 11 lepattanót (dupla-dupla, 18 IBM). Horváth Dóra 17 dobot pontját 62 százalékkal értékesítette, mellé leszedett 9 lepattanót (17 IBM). Andi Hanna pedig 13/3 pontja mellé kiosztott 11 asszisztot (ez is dupla-dupla, 15 IBM).
Az utolsó alapszakasz meccsünk szombaton Miskolcon, a DVTK ellen lesz, ami nagyon kemény mérkőzésnek ígérkezik. Jó teljesítményre lesz szükségünk, ha nyerni akarunk.”

Harsányi Mária