A Tolna Megyei Kosárlabda Szövetség idén is megrendezi a Nagyok Kupája megyebajnokságot. A B-csoport utolsó 2020-as fordulójában a Stierné Jankovics Mária edzette U12-es KSC a veretlen Bajai Bácska FKE fiú együttesét fogadta.

“A B-csoport eddig veretlen, legerősebb fiú csapatát vártuk a Szekszárdi Sportcsarnokban 15 órakor. Csapatunk összetétele a hétvégéhez képest nem változott, továbbra is voltak hiányzóink.”

KSC SZEKSZÁRD/B – BAJAI BÁCSKA FKE 36-117 (10-30, 12-19, 4-34, 10-34)
Szekszárd: HENCSIK 22, KÓFIÁS 8, CSAPÓ 6, Ferencz, Gál, HORVÁTH, Keszthelyi, Pozsonyi, PUSZTAI, Szabó, Tesinszky. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Igazi macska-egér játék kerekedett a mérkőzésből, nem tudtunk nagy ellenállást tanúsítani a serdülő korú, jól képzett fiúcsapattal szemben. Próbáltak engedményeket adni (félpályától védekeztek), de rendre eladtuk a labdát, ők pedig éltek vele és sima ziccerekkel büntettek.
Egy-két jó egyéni teljesítményt ki kell azonban emelni: Hencsik Adri, Kófiás Jana és Csapó Szofi volt a pontgyáros, a csapat nagy többségének viszont időnként lekövethetetlenül gyors volt a játék. Szeretném megemlíteni még Pusztai Lili és Horváth Kata küzdését is.
Ezzel a mérkőzéssel véget ért számukra az őszi évad, februárban a visszavágók következnek.”

Stierné Jankovics Mária