A KSC U12-es együttese szombaton Balatonfüreden lépett pályára előbb a házigazda BUSC, utána pedig a KASI B-csapata ellen. Stierné Jankovics Mária lányai remek teljesítményt nyújtva mindkét mérkőzésüket megnyerték.

“A 6-8. régióban a kilenc csapatot három csoportba osztották be. Mi a C-csoportba kerültünk, ahol a KASI Delfinek B-együttese és a balatonfüredi BUSC vegyes csapata volt az ellenfelünk. A hazaiak elleni mérkőzés 9 órakor kezdődött, így bizony hajnalok-hajnalán kellett indulnunk. A korai kelés és a duplázás ezúttal nem számított. A lányok megrázták magukat, és mindkét mérkőzést fölényesen megnyerték. Nagy-nagy gratuláció ezért!”

BALATONFÜREDI UTÁNPÓTLÁS SC – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 64-90 (13-24, 24-21, 23-19, 4-26)
Szekszárd: HENCSIK 35, KÓFIÁS 18, KOLLÁR 17, CSAPÓ 10, Pozsonyi 4, Ferencz 2, Pusztai 2, Hajdu, Matus, Szabó. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Az első negyedben magabiztosan és ponterősen szervezte a játékot a Csapó-Kófiás-Kollár hármas. Azután Hencsik Adri negyede következett, aki ebben a játékrészben egymaga tizenkilenc pontot dobott. A harmadik negyedben agresszív védekezéssel próbálkozott az ellenfél, ami nem igazán kedvezett lányainknak. Több eladott labdánk volt, és abból könnyű kosarakat dobott a BUSC. A negyedik játékrész fölényesen a miénk volt. Pusztai és Horváth szerzett labdákkal, Pozsonyi pedig gyors indulásból dobott pár ponttal járult hozzá a szép eredményhez.”

KASI DELFINEK/B – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 47-75 (9-16, 17-19, 16-18, 5-22)
Szekszárd: HENCSIK 29, KOLLÁR 13, CSAPÓ 12, KÓFIÁS 12, POZSONYI 6, Hajdu 3, Matus 2, Ferencz, Horváth, Pusztai, Szabó. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Az ellenfél már ismert volt, hiszen az alapszakaszban kétszer is játszottunk velük, és mindkétszer nyertünk. Az esélyesek magabiztosságával és lazaságával mentünk pályára, de a negyedik negyedig tíz ponton belül volt a különbség a két csapat között. Az utolsó játékrészben sikerült egy 22-5-ös rohammal növelni az előnyünket.”

“A mérkőzések után a pontszerzésben oroszlánrészt (64 pont) vállaló Hencsik Adrient énekkel és ajándékkal köszöntöttük a szülinapján. Közösen fújtuk el a gyertyákat és fogyasztottuk el a finom tortát. Gratulálok a csapatomnak, ügyesen vették az akadályt a felsőház első fordulójában, így feljebb léptünk a B-csoportba. Csak így tovább!”

Stierné Jankovics Mária