A KSC U18-as együttese szombat délután Pasarétre látogatott, ahol a házigazda Vasassal játszott rangadót. Harsányi Mária tartalékos csapata ezúttal nem tudta felvenni a versenyt a fővárosiakkal, és végül tizenkét pontos vereséget szenvedett.

VASAS AKADÉMIA/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 69-57 (17-15, 22-13, 13-15, 17-14)
SZEKSZÁRD: ANDI 16/9, Miklós 17/6, Renczes 8, Horváth 6, Németh 3. Csere: Sámóczi 4, Haag 3/3, Szücs. Edző: Harsányi Mária.

Statisztika

“Szombaton Budapesten, Pasaréten játszottuk az utolsó előtti alapszakaszbeli meccsünket. Tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz, hiszen a keddi NB1 B-csoportos mérkőzésen Holcz Rebi combja megsérült, Miklós Melinda pedig az Európa-kupáról előző este, borzasztó fáradtan érkezett haza, de ott volt velünk. Ebben a csarnokban, a kemény a gyűrűre a dobás is rosszul ment.
Nagyon rossz felfogásban játszottunk, a védekezésünk gyenge volt, és a kizárásokkal is hadilábon álltunk. A gyenge dobószázalékunk mellett a hazaiaknak sok támadólepattanót engedtünk, amiből újra dobhattak. Három negyedben fej-fej melletti küzdelem volt a pályán, viszont a második játékrészben jóval többet hibáztunk, így sajnos a második vereségünket gyűjtöttük be.
Az első negyedben 8-3-ra elhúztak a hazaiak, de aztán Renczes Rebeka kosaraival 8-10-re fordítottunk, majd innen felváltva estek a kosarak, és 17-15-ös Vasas vezetéssel zárult ez az etap. A második játékrészben tovább növelte előnyét a házigazda, a gyenge védekezésünk mellett nem találtunk be. A tizennegyedik percben Renczes Rebus lesérült, letapadt a lába, a bokája sérült meg, és már vissza sem állt, ami nagyon megzavarta csapatunkat. A félidő tizenegy pontos hátránnyal zárult, a pasarétiek center poszton sokkal ponterősebbek voltak. A harmadik negyed elején már tizennyolc ponttal húztak el, hibát-hibára halmoztunk mind támadásban, mind pedig védekezésben. Aztán egy időkérés után a játékrész végére felére csökkentettük a hátrányunkat, és 52-43-al fordultunk. Az utolsó negyedet három ponttal buktuk, sok könnyű kosarat kaptunk, így végül tizenkét pontos vereséget szenvedtünk a pontosabban célzó, és jól lepattanózó hazaiaktól, ami miatt a harmadik helyre csúsztunk vissza a tabellán.
Nagyon akart a csapat, de sajnos jó teljesítmény nem volt, egyedül Andi Hanna nyújtott kiegyensúlyozott játékot az egész meccsen. Miklós Melinda nagyon akart, de kínlódott, és csak a második félidőben volt ponterős. Ez nála most érthető, gratulálok neki az NB1-es csapatban nyújtott teljesítményéhez, de ez így kevés volt a mérkőzés megnyeréséhez. Leginkább a lepattanó csatát vesztettük el (54-38), de a dobószázalékunk is nagyon gyenge volt mezőnyből (35 százalék) és büntetőből (47 százalék) egyaránt. Az utolsó meccsüket szerdán a Csata ellen játsszuk a felnőtt csapatunk rájátszás mérkőzése után, ami nagyon nehéz lesz a sérülések miatt. Sérültjeinknek mielőbbi felépülést kívánunk!
Andi Hanna 16/9 pontja mellé leszedett 3 lepattanót, és kiosztott 4 gólpasszt, ez 21 IBM pont lett. Még Miklós Melindát kell dicsérni óriási küzdéséért és második félidőbeli megmozdulásaiért: 17/6 dobott pontja mellé leszedett 7 lepattanót, kiharcolt 8 faultot, kiosztott 4 gólpasszt, ez 12 IBM pontot jelentett (a gyenge dobószázalék lerontotta).”

Harsányi Mária