A KSC U14-es csapata csütörtökön a Bonyhádi KSE vendégeként játszott felkészülési mérkőzést. Baki Sándorék remek hozzáállással játszva húsz pontos győzelmet arattak a fiúk ellen.

“Csütörtökön a bonyhádi fiú csapathoz látogattunk egy felkészülési mérkőzésre. A meccsen végig rengeteg energiát fektettünk a védekezésbe, és egész pályán nagyon-nagyon keményen dolgoztunk. Ennek eredménye, hogy negyvenkét ponton sikerült tartani ellenfelünket, így a gyenge támadójátékunk ellenére is magabiztosan nyertünk. A mérkőzésünk végeztével még láttuk a második félidőt a felnőtt együttesünk összecsapásából, ahol hatalmasat játszott a csapat, és a győzelemmel bejutottak az Európa-kupa négyes döntőjébe! Gratulálunk nekik!”

KNIPL KFT. BONYHÁDI KSE – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 42-62 (8-10, 12-22, 12-8, 10-22)
SZEKSZÁRD: HENCSIK 11/3, NYÁRI 11, LÉHMANN 8/3, Rácz 2, ÁGOSTON. Csere: Szabó 8, GYIMESI 6, PÁL 6, Kollár 2, Vajda 2, Kófiás, Wigand. Edző: Baki Sándor.

“A feldobástól kezdve egészen a lefújás pillanatáig hatalmas küzdés folyt a parketten. Mindkét csapat sokat hibázott, tévesztett, de ezeket a gyerekek sok futással igyekeztek ellensúlyozni, kemény védekezéssel, rengeteg ütközéssel. Az első negyedben kevés pont született, a büntetőkkel mi is, a fiúk is hadilábon álltak (Bonyhád 0/4, nekünk 1/6). Nagyon pontatlanul támadtunk, a negyed végi tíz egységünket vért izzadva sikerült csak összekaparni, viszont a védekezésünknek köszönhetően nyolc ponton tartottuk ellenfelünket. A második negyedben úgy védekeztünk, mint az elsőben, emellett támadásban feljavultunk, és sorra szereztük a pontokat. A nagyszünetben tizenkét pontos előnnyel vonultunk egy rövid pihenőre. A második félidőre mindkét oldalon összeálltak a legerősebb ötösök, itt a fiúk egyértelmű fizikai fölényben játszottak, nehezen tudtunk dobóhelyzetig eljutni, ha el is jutottunk, sokszor szerelték a dobásainkat. A leggyengébb negyedet produkáltuk támadásban, viszont védekezésben még mindig kőkeményen odaálltunk az emberünk elé, és az eladott labdáink után is rendre visszaértünk, megakadályozva a leindításokat. Gyengén játszottunk, de elkerültük, hogy túlságosan is magunkra húzzuk ellenfelünket. Az utolsó etap első négy percét 12-2-es futással kezdtük, tizennyolc pontra növeltük előnyünket. Itt ellenfelünk megtört. A maradék időben még felváltva esett néhány kosár, de komoly veszélybe nem került a győzelmünk. A meccsen nyújtott teljesítményünket Léhmann Kinga utolsó másodpercben szerzett triplája koronázta meg.
Az egész csapatot dicséret illeti a küzdésért és a védekezésben nyújtott produktumáért. A hibáink technikai és taktikai jellegűek voltak, akadt belőlük bőven, ezeknek a javításán dolgozunk tovább, de a hozzáállással maximálisan elégedett vagyok. Igazi csapatsiker volt a javából, ebből a mérkőzésből annyit vettünk ki, amennyit beletettünk. Köszönjük a fiúknak a játékot, és sok sikert kívánunk nekik a hétvégi fordulóra!”

Baki Sándor

Képek: Hencsik László