2021. május 19-23. között Pasarét adott otthont a legjobb nyolc csapat részvételével zajló országos junior döntőnek. A KSC U18-os csapata a vasárnapi döntőben a Csata DSE-vel találkozott, és bár a második negyedben még tizenhat ponttal is vezetett, végül 70-65 arányú vereséget szenvedett.

CSATA DSE – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 70-65 (8-21, 25-14, 23-12, 14-18)
SZEKSZÁRD: Miklós 23/9, NÉMETH 15/3, HOLCZ 10, Renczes 6/3, Horváth 4. Csere: HAAG 7/3, Andi, Szücs. Edző: Harsányi Mária, Studer Zsuzsa.

Statisztika

“Sajnos nem sikerült az álom, pedig én úgy éreztem, hogy most meg lesz, mint két éve a kadett…
Álomszerűen kezdtünk, remek védekezés és jó támadójáték után kosarakkal befejezve azokat. Jó ritmusban játszottunk, 8-21-re nyertük ezt a negyedet. A második játékrészben tovább növeltük előnyünket, a tizennegyedik perc végén már tizenhat ponttal is vezettünk (15-31). Sajnos itt a játékvezetők két sportszerűtlen hibát ítéltek ellenünk, így két húzójátékosomat le kellett cserélni. Ez teljesen megtörte itt a játékunkat, és a Csata elsősorban büntetőkkel felzárkózott (19. perc: 29-31), majd a félidőt is két pontos előnnyel zártuk csak (33-35). A harmadik etapban teljesen rossz felfogásban, rossz döntéseket hozva a támadásban, gyengén védekezve, pillanatok alatt fordított, majd elhúzott a fővárosi együttes (24. perc: 44-37). Időkérés után sem találtunk be, így a Csata kilenc pontos előnnyel zárta a negyedet (56-47). Az utolsó játékrészben sem változott a játék képe, nagyon küzdöttünk, akartunk, de könnyű kosarakat kaptunk, és nagyon rossz százalékkal dobtunk. Megnyertük ugyan a negyedet 14-18-ra, de fordítani már nem tudtunk, és öt pontos vereséget szenvedtük (70-65), így ezüstérmesek lettünk. Mezőnyből és a büntetővonal mögül is gyenge százalékkal dobtunk, ez volt a fő oka a vereségünknek. Nagyon bíztam a lányokban, hogy sikerül, és a 2003-asaink bajnokként búcsúznak az utánpótlás korosztálytól. Ennek ellenére, hogy ez nem sikerült, minden játékosomnak köszönöm a sok éves kitartó munkát, és sok sikerrel a legjobbakat kívánom a felnőttek között! A Csatának pedig gratulálok!
Akiket kiemelhetek a mai meccs alapján: Németh Lili 15/3 pontja leszedett 13 lepattanót (ez dupla-dupla) (23 IBM). Haag Panna 7/3 pontja mellé leszedett 4 lepattanót, kiharcolt 6 faultot, és kiosztott 3 gólpasszt (14 IBM). Holcz Rebeka 10 pontja mellé leszedett 5 lepattanót, volt 1 gólpassza és 1 blokkolt dobása (12 IBM).
Mindenki nagyon küzdött, akart, gratulálok az ezüsthöz! Csapatunkból Németh Lilit beválasztották az torna All-Star csapatába, különdíjat kapott.
Az ezüstérmes csapat tagjai: Haag Panna (csk.), Andi Hanna, Szücs Gréta, Renczes Rebeka, Horváth Dóra, Németh Lili, Miklós Melinda, Sinka Noémi, Sámóczi Zsófia, Bárányos Flóra, Holcz Rebeka és Berekali Petra.”

Harsányi Mária

Képek: Vasas Akadémia