Az U14-es KSC a regionális bajnokság második körének utolsó fordulójában Nagykanizsát fogadta. Baki Sándor csapata sajnos nem tudta megismételni a hétfői idegenbeli sikerét, és ezúttal hazai pályán vereséget szenvedett a zalaiaktól.

“Abban a kényelmes helyzetben voltunk, hogy hazai pályán zárhattuk a regionális serdülő bajnokság alapszakaszának második körét, és egy győzelemmel itthon harcolhattuk volna ki a csoportelsőséget. Ebből a kedvező lehetőségből az lett, hogy kritikán aluli játékkal előrukkolva vereséget szenvedtünk a kanizsai lányoktól, ezzel lecsúsztunk a továbbjutást érő első helyről.”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – KANIZSA DKK 60-66 (17-20, 20-14, 11-12, 12-20)
SZEKSZÁRD: Ágoston 14, Nyári 6/3, Kollár 4, Léhmann 2, Rácz. Csere: Szabó 11, Hencsik 7, Gyimesi 6, Vajda 6, Mester 4, Kófiás, Wigand. Edző: Baki Sándor.

“A vereségünk okait nem kell nagyítóval keresni, mert annyira nyilvánvaló volt, hogy az ellenfelünk mosolyogva használta ki a lehetőséget, és köszönte szépen a tálcán nyújtott győzelmet. Eladott labdáink száma negyven és ötven között mozgott, ahogy labdába értünk, már repült is ki a pályáról, vagy szépen bele az ellenfél kezébe. Indokolatlan, érthetetlen és bosszantó hibák végeláthatatlan sora volt ez a mérkőzés a részünkről. De még ennek ellenére is lett volna keresnivalónk, viszont tettünk róla, hogy ne legyen. Nem bíztuk a véletlenre a vereséget! Az eladott labdáink ellenére a kanizsai lányok nem tudtak ellépni tőlünk, gondoltuk kicsit rásegítünk. Huszonhatszor fautoltunk, harmincnyolc büntetőt adva ellenfelünknek, amiből tizennyolcat be is dobtak. Védekezésünk kimerült a csapkodásban és a nagy meglepődésekben, mikor a játékvezetők jogosan lefújták a személyi hibáinkat. Ezzel szemben nekünk sikerült tizenhárom kiharcolt faultot és nyolc büntetőt szerezni, amiből öt pontocskát dobtunk be. A hétfői bravúros idegenbeli győzelem és a keddi örömjáték után jó nagyot léptünk visszafelé, ami elszomorító. Dolgozunk tovább, hogy megtanuljunk eladott labda nélkül támadni, és felesleges fault nélkül védekezni. Gratulálok a kanizsai lányoknak és felkészítőiknek!”

Baki Sándor