Renczes Rebeka a Albuquerque-i Új-mexikói Egyetemen kezdi meg felsőfokú tanulmányait, ahol a tanulás mellett kosárlabda is kiemelt szerepet kap majd.

Klubunk NB1 A-csoportos csapatában is bemutatkozó utánpótlás játékosa, Renczes Rebeka az érettségit követően az Egyesült Államokban próbál szerencsét: ősztől a Új-mexikói Egyetem hallgatója lesz.

– Végzős korom közeledtével egy dologban voltam biztos: a kosárlabdát és a tanulást is magas szinten szeretném folytatni – nyilatkozta honlapunknak Rebeka. – Ekkor jött látókörbe az amerikai álom. Az elköteleződést egy hosszú folyamat előzte meg, amely során sikerült több edzőt, egyetemet is alaposan megismerni. A választásom a University of New Mexico-ra esett, amely a New Mexico államon belül Albuquerque-ben található. Legfőképpen a kosárlabda miatt döntöttem az egyetem mellett. A csapatuk a Mountain West konferenciában játszik, amelyet előző idényben meg is nyertek. Az összesített rangsorban jelenleg az 59. helyen állnak a 343 divízió 1-es csapat közül. A keretet jövőre tizenkét-tizennégy játékos fogja alkotni, öt végzős mellett öt freshmen-nel. Legtöbbjük amerikai, azonban van egy holland és egy török játékos is. Engem mindig is érdekelt az üzlet, a pénz világa, ezért business szakon fogok továbbtanulni. Nagyon izgatott vagyok, és kíváncsian várom az új kihívásokat – tette hozzá az irányító.

Rebeka a 2020/2021. bajnoki évadban az élvonalban 9 mérkőzésen lépett pályára (ebből kétszer kezdőként), és 7,3 játékperc alatt 1,8 pontot és 1,6 gólpasszt átlagolt. Az Amatőr Nemzeti Bajnokság Piros-csoportjában már alapembernek számított, és 21 meccsen 31,3 átlag perc alatt 11,2 pontot, 4,7 gólpasszt, 4,2 lepattanót és 1,8 labdaszerzést jegyzett.

– Rebeka eredményes utánpótlás karriert tudhat magáénak – kezdte Szabó Noémi szakmai- és sportigazgató. – 2019-ben kadett bajnoki címet szerzett, idén a junioroknál akasztottak ezüstérmet a nyakába, az amatőr csapattal pedig a Hepp Kupában a harmadik helyen végzett. De mindezeknél sokkal fontosabb, hogy ebben a szezonban a felnőtt csapatnál is aktív szerepet kapott, így testközelből tapasztalhatta meg, milyen egy immáron európai szinten is magasan jegyzett együttesben dolgozni. Kívánjuk, hogy Amerikában is találja meg a számításait, amihez ezúton is sok sikert kívánunk neki! – zárta a klubvezető.