A KSC U16-os csapata kedd délután a Garay János Gimnázium tornatermében a PVSK NAK együttesét fogadta. Bár Baki Sándor tanítványai jobban játszottak, mint az előző fordulóban, a győzelemhez ez most még kevés volt.

“A második fordulóban a PVSK csapatát fogadtuk a Garay Gimnázium tornatermében. Biztatóbb játékkal, mint legutóbb, de még mindig rengeteg eladott labdával dolgoztunk, így első győzelmünk még várat magára.”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – PVSK NKA/A 73-89 (21-23, 20-25, 10-18, 22-23)
SZEKSZÁRD: CSÁKVÁRI 25/3, NYÁRI 15/6, Balla 9, Szabó 8, Baka 3/3. Csere: Gyimesi 5, Hencsik 5, Vajda 2, Pál 1, Rácz. Edző: Baki Sándor.

Statisztika

“Végre sikerült jól kezdenünk egy mérkőzést, és nem beragadni már az elején: villámgyorsan dobtunk hat pontot. Az ellenfelünk gyorsan felébredt, és először kiegyenlített, majd a negyed végére két ponttal a vezetést is átvette (21-23). Sajnos a kezdést leszámítva elmondható az egész meccsünkről, hogy nagyon pontatlanul játszottunk. Sok labdát adtunk el a saját hibánkból, illetve kaptunk egy kemény védekezést a pécsi lányoktól. Ebből kifolyólag is rengetegszer elhagytuk a játékszert, vagy elvették tőlünk. Szám szerint harminckilenc eladott labdánk született, ezek után nagyon nincs is mit elemezgetni. Az eladott labdákat követték az ellenfelünk könnyű kosarai, és hipp-hopp meg is lett a tizenöt-tizenhat pontos különbség. Nagyon idegőrlő volt látni és átélni, hogy minden egyes pontért küzdenünk kellett, míg a másik csapat a hibáinkat kihasználva szerzi az ajándék pontokat. Nem lehetünk elégedettek magunkkal, mert kevesebb hibával szorosabb meccsre kényszeríthettük volna ellenfelünket, és még a győzelem sem lett volna elérhetetlen. A sportban nincsen ha, így marad a vereség és az ellenfelünknek járó gratuláció, ami már a második a sorban.
Egyénileg kiemelhető a csapatból Csákvári Viktória (25 pont, 7 lepattanó, 8 kiharcolt fault, 8/8 büntető, 4 gólpassz, 4 eladott és 2 szerzett labda) és Nyári Döníz (15 pont, 3 lepattanó, 5 kiharcolt fault, 3/6 büntető, 5 gólpassz, 4 eladott és 6 szerzett labda) teljesítménye. A legutóbbi meccsünknél ezerszer jobban játszottunk, viszont még mindig fényévekre vagyunk a szép és eredményes kosárlabdázástól. Dolgozunk tovább, hogy hibáinkat javítsuk!”

Baki Sándor