A Csata Diáksport Egyesület 2021. október 25-én U14, 27-én pedig U12 korosztályban rendezett három csapatos felkészülési tornát. A szerdai játéknapon a Stierné Jankovics Mária edzette gyermek csapat két vereséget szenvedett el a házigazdák, illetve a Nyíregyháza ellen.

“2021. október 27-én, szerdán a Csata DSE meghívására egy U12-es tornán vettünk részt Budapesten.”

CSATA DSE – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 94-18 (26-0, 21-10, 23-2, 21-4 – 3-2)
Szekszárd: POMSÁR 10, Szabó D. 4, Pozsonyi 2, Finta 1, Szabó P. 1, Bartos, Beke, Farner, Kitanics, Makovics, Tam, Untermüller. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“A csapatunkban öt korosztályos és hét egy-két évvel fiatalabb kis kosaras szerepelt. Bátran és elszántan próbáltunk ellenállni a „csatások” rohamainak, de kevés sikerrel jártunk. Az egy-egyezéseink sorra nem sikerültek, hiszen kettős-hármas falakba ütköztünk, és a rengeteg eladott labdából sorra könnyű kosarakat dobott ellenfelünk. Mindegyik negyed húsz pont körüli különbséget hozott, egyedül a második játékrészben sikerült Pomsár Annának megvillannia, és nyolc pontot dobnia. Gratulálunk a Csata DSE csapatának a szép játékhoz és győzelemhez!”

NYÍREGYHÁZI KOSÁRSULI – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 80-31 (24-4, 18-7, 24-4, 9-10 – 5-6)
Szekszárd: POZSONYI 7, UNTERMÜLLER 7, Szabó D. 4, Makovics 3, Pomsár 3, Farner 2, Beke 1, Tam 1, Bartos, Finta, Kitanics, Szabó P. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“A Nyíregyházi Kosársuli csapata nagyrészt serdülő korú játékosokból állt, és bizony ehhez még hozzájött a duplázásból adódó fáradtság is. Egyik ötösünk sem boldogult a magasabb és jóval gyorsabb ellenféllel szemben. A második sorunk nagyon küzdős negyedik negyedet produkált, és azt Pozsonyi Kira és Untermüller Lilla vezérletével sikerült is megnyernie. Gratulálok a Nyíregyházának a győzelemhez!”

“Nagyon szépen köszönjük a Csata DSE-nek a meglepetést, amely egy szülő által elkészített nagyon díszes és finom torta volt!”

Stierné Jankovics Mária