A KSC U16-os csapata kedd délután Kőbányára látogatott, ahol a Zsíros Akadémia vendége volt. Baki Sándor lányai az első negyedben még felvették a versenyt, de ezután a fővárosiak elléptek, és nagyarányú győzelmet arattak.

ZSÍROS AKADÉMIA/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 98-41 (19-12, 22-11, 39-17, 18-1)
SZEKSZÁRD: Nyári 15/9, Csákvári 9, Baka 5/3, Gyimesi 5/3, Vajda. Csere: Szabó 7, Balla, Hencsik, Léhmann, Rácz. Edző: Baki Sándor.

Statisztika

“Az első negyedben nagyot küzdöttünk az idősebb és magasabb kőbányai lányokkal, ami egy tisztes helytállásra volt elég. Tíz perc játék után hét ponttal vezettek ellenfelünk, ami a két csapatot összehasonlítva még ránk nézve volt biztató. Sajnos ezt a játékstílust, hogy támadásban pontosan és nagyon türelmesen játszunk, védekezésben pedig minden egyes szituációban csússzunk-másszunk, a további játékrészekben már nem tudtuk képviselni. Ez már a félidőben is húsz pontos különbséget eredményezett, de az igazán megalázó a második félidő volt, ahol 57-18 arányban maradtunk alul. Ellenfelünknek huszonegy szerzett labdája volt, nekünk pedig harminchét eladott. Ebből lehet következtetni arra, hogy tizenhat(!) alkalommal a védőktől függetlenül adtuk el a játékszert, lépéshibát, kétszerindulást vétve, vagy egyszerűen csak a rossz kommunikáció és helyezkedés miatt kidobtuk a labdát a pályáról. Lepattanózásunkról és dobószázalékunkról nem is beszélve, mert ott is rengeteg pontot bent hagytunk, vagy adtunk az ellenfelünknek. Koncentrációban és küzdeni tudásban az első negyed kivételével csúnyán alulmaradtunk. Egyszer-kétszer igen szép és összeszedett támadást mutattunk be, aztán a következő tíz labdabirtoklásunkban a nyomát sem lehetett felfedezni ennek. Gratulálok ellenfelünknek!”

Baki Sándor

Kép: Hencsik László