Ismét győzelemnek örülhettek az U16-os KSC-sek, miután szerdán a Rátgéber Akadémia otthonában tizenöt pontos győzelmet arattak. Harsányi Máriáéknak jól megy a pécsiek ellen, hiszen az előző fordulóban a PVSK-t verték szintén tíz pont feletti különbséggel.

“Szerdán Pécsett, az Akadémia új termében játszottuk a kadett a második forduló mérkőzését. A remek első félidő után sajnos a másodikban sok hibával játszottunk. Akadozott a csapatjáték és mellé gyengén védekeztünk, így alakult ki a tizenöt pontos győzelem. Miklós Melinda hét hét után játszott először és ez meg is látszott a játékán. Sok munkára van szüksége, hogy utolérje magát. Sok szülő jött el szurkolni a lányoknak, ez jó érzés volt, köszönjük!”

KOSÁRLABDA AKADÉMIA PÉCS/A – KSC SZEKSZÁRD 61-76 (11-24, 11-17, 16-20, 23-15)
SZEKSZÁRD: ANDI 21/6, RENCZES 20, ISTÓKOVICS 16, Holcz 8, Miklós 4. Csere: Sinka 7/3, Németh, Sámóczi. Edző: Harsányi Mária.

Statisztika

“Remekül kezdtük a mérkőzést, agresszív védekezésünkből labdákat szerezve, kosárral fejeztük be támadásainkat. Emellett felállt védelem ellen is precízen hajtottuk végre a figurális játékot. Szebbnél-szebb kosarakat szereztünk és a félidő végén tizenkilenc pontos előnnyel (22-41) várhattuk a folytatást.
Sajnos a második félidőben döcögött a játékunk, sok hibát vétettünk. Tizennégy labdát adtunk el ebben a játékrészben és sok buta faultot ütöttünk be. Renczes Rebeka (20 pontja mellé leszedett 12 lepattanót és kiosztott 3 gólpasszt) és Istókovics Adél (16 pontja mellé szintén 12 lepattanót szedett és ő is kiosztott 3 gólpasszt) megint dupla-duplát értek el és húzták a csapatot. Sokat kell dolgozni, hogy kevesebb hibával játsszunk. A győzelemért, a küzdeni tudásért viszont dicséret jár a lányoknak!”

Harsányi Mária

Kép: Istókovics Anita