Az U14-es KSC szombaton Sopronban folytatta a bajnoki küzdelmeket a Dávid Kornél KA/A és a Soproni Darazsak Akadémia/A ellen. Bár Harsányi Máriáék a pályán egy győzelmet és egy vereséget értek el, a létszám problémák miatt papíron mindkét találkozójukat 2-0-ás összesítéssel elbukták.

“Nagyon vártuk ezt a fordulót, mert utoljára egy hónapja játszottunk bajnoki meccseket. Sajnos a mostani mérkőzésekre csak nyolcan tudtunk elutazni, négy meghatározó játékosunk hiányzott betegség, sérülés és karantén miatt. Kértük ugyan a halasztást, a Dávid Kornél Akadémia egyből bele is egyezett, a Sopron B-csapata viszont nem, így mindkét találkozónkat elveszítettük 2-0 arányban. Ennek ellenére mindkét mérkőzésünket lejátszottuk. Nagyon szomorú vagyok, hogy nem a pályán dőlt el az eredmény. A nyolc játékosom hozzáállásával maximálisan elégedett vagyok. Nagyon küzdettek, pedig sokkal több időt kellett a pályán tölteniük, mint amikor komplett csapattal utazunk. Egy vereség és egy győzelem született a pályán.”

DÁVID KORNÉL KA/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 71-59 (18-16, 16-23, 14-12, 23-8)
SZEKSZÁRD: HENCSIK 27, RÁCZ 10, Kófiás 6, Pál 4, Horváth. Csere: Csapó 6, Varga 4, Szabó 2. Edző: Harsányi Mária.

“Az első negyedben kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, amit 18-16-ra megnyert a fehérvári csapat. A második játékrészben agresszívebben védekeztünk, és pontosabban támadtunk, így a félidőben öt pontos előnyre tettünk szert. A harmadik negyed megint kiegyenlített küzdelmet hozott, így az utolsó etapot 48-51-es előnnyel kezdtük. Sajnos itt nagyon könnyű kosarakat engedtünk ellenfelünknek, gyengén védekeztünk, és pontdobásban Hencsik Adri mellé senki nem nőtt fel, így végül tizenegy pontos vereséget szenvedtünk.”

SOPRONI DARAZSAK AKADÉMIA/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 68-79 (20-14, 12-16, 25-30, 11-19)
SZEKSZÁRD: HENCSIK 34, RÁCZ 20, CSAPÓ 11, KÓFIÁS 7, Pál 5/3. Csere: Szabó 2, Horváth, Varga. Edző: Harsányi Mária.

“Egy meccs szünet után játszottuk a második mérkőzésünket a házigazdák ellen, akik két találkozónyi időt pihentek. Az első negyedben ők irányították a játékot, sokat hibáztunk, így hat pontos hátrányba kerültünk. A második játékrészben már jobb volt a védekezésünk, így a félidőben már csak két pont volt a különbség (32-30). A harmadik negyedben átvettük a játék irányítását, és a Hencsik, Rácz, Csapó hármas ponterőssége révén fokozatosan elhúztunk. A harminchatodik perc végén már tizenhat ponttal is vezettünk (61-77). Az utolsó percekben faragott hátrányából a Soproni Akadémia, de győzelmünket nem fenyegette veszély.
Összességében gratulálok a lányoknak a remek hozzáállásukért, és a második meccsen nyújtott kiváló teljesítményükhöz! Dolgozunk tovább, és a még hátralevő két fordulóból megpróbáljuk a legjobbat kihozni a feljebb lépéshez. December 11-én Nagykanizsán folytatjuk.”

Harsányi Mária

Kép: Hencsik László