A hétvégén Sopronban kezdte meg az új szezont a KSC U14-es csapata, ahol a házigazdákon kívül a Ricsilla és a Szeged volt az ellenfél. Baki Sándorék két győzelemmel és egy vereséggel a második helyen zárták a tornát, így bejutottak az alapszakasz felsőházába.

“A várva-várt első tanítási napok után a hétvégén Sopronban vettünk részt a még jobban várt felsőházi selejtezőben. A házigazdáktól vereséget szenvedve, a Szeged és Ricsilla csapatait verve a csoport második helyét szereztük meg, ezzel kiharcoltuk a 2019/2020-as szezonban a felsőházas szereplést.”

RICSILLA – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 24-78 (4-24, 10-17, 4-23, 6-14)
SZEKSZÁRD: Szücs 12, Doszpod 11, László 7, Lovasi 2, Szabó 2. Csere: Baka 11/3, Csákvári 10, Lábas 8, Piukovits 7, Subotic 4, Ágoston 2, Vajda 2. Edző: Baki Sándor.

“Remek védekezést mutattunk be egész meccsen – természetesen hibák voltak benne és ellenfelünk főleg ezekből szerezte pontjait. A pontdobók listájára minden pályára lépő játékos feliratkozott csapatunkból. Szép labdaszerzéseink, betöréseink és ziccereink voltak, így fölényes győzelmet arattunk első bajnoki mérkőzésünkön.”

SZEGED KE – GAZELLÁK – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 25-53 (4-10, 13-13, 3-13, 5-17)
SZEKSZÁRD: SZÜCS 12, László 6, Doszpod 4, Ágoston, Lovasi. Csere: PIUKOVITS 13, BAKA 8, Subotic 4, Csákvári 2, Lábas 2, Vajda 2, Gyimesi. Edző: Baki Sándor.

“Szombati második meccsünk végeredménye nem tükrözi, mennyire nehéz találkozót játszottunk a szegedi lányokkal. Nagyon kemény csata volt minden egyes labdáért, egytől-egyig meg kellett küzdeni minden pontért. A sok képzetlenségi hiba és a fáradtságból adódó rossz döntések összeadódtak mindkét félnél, így elég “csúnya” meccs kerekedett. Rengeteget erőlködtünk támadásban és az egyéni megoldásokból akartunk kosarat szerezni, ami a zárt védelem ellen nem működött. A második félidőben elkezdtünk szebben játszani, járatni a labdát és üres dobóhelyzetekig jutva fokozatosan elléptünk. A második negyed kivételével megoldottuk védekezésbeli feladatainkat, de Lábas Flóra meccs közben szerzett sérülése nem könnyítette meg a dolgunkat.”

SOPRONI DARAZSAK AKADÉMIA/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 58-41 (13-15, 21-9, 6-7, 18-10)
SZEKSZÁRD: SZÜCS 9, DOSZPOD 8, Ágoston 2, László 2, Lovasi 2. Csere: PIUKOVITS 9, Csákvári 5, Subotic 4, Baka, Gyimesi, Szabó, Vajda. Edző: Baki Sándor.

“A vasárnapi meccsen a két veretlen csapat mérkőzött meg egymással a csoportelsőségért. Álomszerű első negyedünk után (13-15 ide) jött a kijózanító pofon: huszonegy pontot pakolt fel ellenfelünk a második tíz percben, ezzel megfordítva a meccset. Ebben a játékrészben nem tudtunk pariban lenni vendéglátóinkkal, minden hibánkat pontokkal büntették meg, amiből bőven akadt. A fordulás után javult a védekezésünk, de támadásban továbbra is szenvedtünk. Ellenfelünket ajándék labdákkal szolgáltuk ki, ők köszönték szépen és éltek a lehetőségekkel, amiket adtunk nekik. Összességében (egyik húzóemberünk kidőlése után is) egy jobb erőkből álló soproni csapatnak tudtunk méltó ellenfelei lenni. Ha támadásban stabilabb alapjátékot tudunk nyújtani, akkor pár pontocskával többet tudnánk feltenni a táblára, illetve elvehetnénk a soproni gyorsindításokat, amik az eladott labdáinkból születnek, akkor szorosabb meccsre is képesek lehetünk. Ennek érdekében sokat kell még dolgozni és keményen edzeni!”

Baki Sándor