A KSC U14-es csapata a hétvégén újabb két napos tornán vett részt, aminek a Csata DSE adott otthont. Harsányi Máriáék a nyitó mérkőzésen legyőzték az NKA Pécs együttesét, majd pedig vereséget szenvedtek az esélyesebb házigazdák, illetve a Szeged KA ellen.

“A hétvégén Budapesten, a Csata csarnokában játszottuk a következő fordulót. Innen már az első két csapat bejut az országos nyolcas döntőbe. A hazaiakon kívül a Szeged jutott tovább, az egy nagyon szoros meccs volt, pár ponttal nyert a Csata. A csoportból ez a két csapat kiemelkedett, így nekünk az április végi két napos tornán kell biztosítani a döntőbe jutást. Azon is az első két csapat jut a nyolcas döntőbe, a második kettő csak a B-döntőben folytathatja a 9-16. helyért. A mostani cél a Pécs elleni győzelem volt, amit meg is oldott fiatal csapatunk (amiben csak három 2008-as játékos van). Ezzel az esti NB1-es meccsnek megadtuk az alaphangját, és nagyon boldogok voltunk, hogy nyertek a lányok a Pécs ellen, és bejutottak a bajnoki döntőbe! Nagyon szorítottunk Pestről nekik! Óriási gratula mindenkinek! Brávó lányok, stáb, szurkolóink!”

NKA PÉCS/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 49-63 (15-9, 15-19, 11-17, 8-18)
SZEKSZÁRD: NYÁRI 14/3, Kollár 6, Csapó 3, Kófiás 2, Horváth. Csere: HENCSIK 20, RÁCZ 14, Pál 4, Pozsonyi, Schiefer, Szabó. Edző: Harsányi Mária.

“Roppant gyenge első negyedet játszottunk, rengeteg hibával, mind védekezésben, mind pedig támadásban a jó szerkezetű Pécs ellen, akik hat ponttal nyerték a játékrészt. A második etaptól keményítettünk a védekezésünkön, a támadásainkat is jóval precízebben játszottuk és pontosabban dobtunk, így a félidőre már csak két ponttal vezettek a pécsiek. A második félidő elején átvettük a vezetést, innen fokozatosan elhúztunk, és végül tizennégy pontos győzelmet arattunk. Ezen a meccsen sajnos nagyon gyengén büntetőztünk (10/27).”

CSATA DSE – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 79-45 (22-7, 20-13, 19-12, 18-13)
SZEKSZÁRD: Nyári 6, Kófiás 5, Kollár 4, Csapó, Horváth. Csere: HENCSIK 23/9, Pál 3/3, Rácz 2, Schiefer 2, Pozsonyi, Szabó, Varga. Edző: Harsányi Mária.

“Sajnos már az első félidőben eldőlt a mérkőzés, hiszen húsz pontos előnyre tett szert a jó szerkezetű, képzett játékosokból álló hazai csapat. Mind védekezésben, mind támadásban felülmúltak bennünket, emellett agresszivitásban is előttünk járnak. Végül súlyos vereségbe futottunk bele.”

SZEGEDI KA/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 59-39 (5-16, 22-4, 14-10, 18-9)
SZEKSZÁRD: NYÁRI 12, Csapó 5, Horváth 4, Kollár 4, Kófiás 2. Csere: Hencsik 7/3, Schiefer 2, Szabó 2, Rácz 1, Pál. Edző: Harsányi Mária.

“Csodálatos első negyedet produkáltunk, ez az ötösünk jól védekezett, lendületesen támadott, és szép kosarakat szerzett a szintén remek szerkezetű Szeged ellen. Kilenc pontos vezetéssel zártuk ezt a játékrészt, ezért mind az öt játékost dicséret illeti. A második ötösünk viszont hibát-hibára halmozott, mindössze egy mezőnykosarat meg két büntetőt dobott. Így a félidőben már az esélyes szegediek vezettek hét ponttal (27-20). A harmadik negyedben még tartottuk magunkat, tíz pont körüli volt a különbség, de az utolsóban fokozatosan elhúzott a lendületes, gyors játékot játszó Szeged. A palánk alatti magas játékosukat egyáltalán nem tudtuk tartani, végül húsz pontos vereség lett belőle. Több játékosunk fegyelmezetlen volt, és sok esetben rosszul döntöttünk.
Sokat és keményen kell még dolgoznunk, hogy bejussunk az A-döntőbe. Mindent bele csajok!”

Harsányi Mária

Kép: Hencsik László