Az U12-es KSC vasárnap Pécsre látogatott, ahol az NKA Pécs fiú, illetve a PVSK NKA leány A-csapatai voltak az ellenfelek. Stierné Jankovics Mária lányai egy győzelmet és egy vereséget szereztek, így a leány csapatok közül első kiemeltként jutottak tovább a következő fordulóban esedékes Régiós Jamboree-ra.

“A hetedik fordulót Pécsen játszottuk a PVSK-ás lányok vendégeként. A Rátgéber Akadémia fiú A-csapata volt a harmadik résztvevő.”

NKA PÉCS FIÚ/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 70-44 (14-10, 15-16, 13-12, 28-6)
Szekszárd: POMSÁR 12, UNERMÜLLER 11, MAKOVICS 6, POZSONYI 5, Tam 5, Beke 3, Lakatos 2, Doszpod, Farner, Mekl-Kovács, Kitanics, Tamási. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Az eredmény nem tükrözi azt a heroikus küzdelmet, amit a lányok három negyeden keresztül folytattak a déli régió legerősebb fiú csapata ellen. A második negyedet Pozsonyi Kira és Untermüller Lilla szép összjátékának köszönhetően sikerült megnyernünk. A harmadik játékrészben Pomsár Anna volt ponterős, a palánk alatt nem boldogultak vele a fiúk, így csak egy ponttal nyertek. Ezután azonban sikerült megrázniuk magukat, rendre leindítottak bennünket, és a totál szétesett lányok ellen egy 22-0-ás rohamot diktáltak. A csupa korosztályos (2010-ben született) kiválogatott és jó képességű fiú csapatnak sikerült felőrölnie a fiatalabb játékosokból álló, elfáradt ötösünket. Gratulálunk a fiúknak a győzelemhez! Büszkén hagytuk el mégis a küzdőteret, mert a mérkőzés nagy részében sikerült pariban lennünk.”

PVSK NKA LEÁNY/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 27-72 (9-14, 8-22, 6-12, 4-24)
Szekszárd: POMSÁR 19, POZSONYI 12, DOSZPOD 11, UNTERMÜLLER 7, MAKOVICS 6, MEKL-KOVÁCS 5, Tam 4, Lakatos 3, Beke 2, Farner 2, Kitanics 1, Tamási. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Tizenöt perc pihenő után fáradtan, de megnövekedett önbizalommal vágtunk bele a második mérkőzésünknek a PVSK lány csapata ellen. Doszpod Rebeka extra hajrába kezdett: jól ismerte fel, hogy a sebességgel végrehajtott támadások az igazán nyerők, és fiatal kora ellenére sorra verte meg a két-három fejjel magasabb védőit. Dicséretes volt még Makovics Nóri védőmunkája, és a másik negyedekben Pomsár Anna és Pozsonyi Kira ponterőssége. Néhány pontocskát azonban mindenki dobott, felbátorodva attól a ténytől, hogy végre lányok ellen játszhatunk. Köszönjük szépen a pécsi lányoknak a mérkőzést, és sok sikert kívánunk a következő fordulóhoz!
Mi az első helyről várjuk a nyolcadik fordulót. A régió győztesként a másik három régió győzteseivel fogunk megmérkőzni. Dolgozunk tovább!”

Stierné Jankovics Mária

Képek: Pozsonyi Balázs