A KSC U14-es csapata szombat-vasárnap a PTE-KPVK tornatermében látta vendégül a Kanizsa DKK, a Dávid Kornél KA és a Darazsak Sportakadémia együtteseit. Harsányi Máriáék 2-1-es mérleggel zárták a hétvégét, így bravúros teljesítménnyel kiharcolták a május végi soproni országos döntőben való részvételt.

“A hétvégén itthon játszottuk az országos nyolcas döntőbe jutás utolsó tornáját a Kanizsa DKK, a Dávid Kornél KA/A és a Darazsak Sportakadémia ellen. Két csapat jutott az A-döntőbe. Szombaton már eldőlt, hogy – a Sopron mellett – a két győzelmünkkel bejutottunk a legjobbak közé. A vasárnapi Sopron elleni meccsünk pedig a ráadás volt, hiszen a sokkal esélyesebb vendégektől csak öt ponttal kaptunk ki. Nagyon kemény munka volt egész évben, sok nehézséggel, de fiatal csapatunk (három játékos 2008-as, a többiek 2009-ben és 2010-ben születtek) megoldotta a feladatot. Óriási gratula minden játékosomnak, folytatjuk a kemény munkát, hogy a döntőben minél jobban szerepeljünk! Ez erőn felüli teljesítmény volt, óriási bravúr!”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – KANIZSA DKK 92-54 (26-10, 28-14, 18-18, 20-12)
SZEKSZÁRD: NYÁRI 16/3, KÓFIÁS 11, Csapó 6, Kollár 2, Horváth 1. Csere: HENCSIK 22, RÁCZ 22, Pál 6, Szabó 6, SCHIEFER, Varga. Edző: Harsányi Mária.

“Remek első félidőt játszottunk, agresszív letámadásunkból labdákat szerezve sok könnyű kosarat szereztünk. Emellett felállt védelem ellen is okosan játszva kosarakkal fejeztük be támadásainkat, a félidő végére harminc pontos előnyre tettünk szert (54-24). A második félidőben kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, rengeteget hibáztunk védekezésben, és a támadásainkat is pontatlanul játszva, rossz döntéseket hozva fejeztük be. Végül azért magabiztos győzelmet arattunk.”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – DÁVID KORNÉL KA/A 79-49 (20-12, 21-14, 16-8, 22-15)
SZEKSZÁRD: NYÁRI 18, KOLLÁR 10, Kófiás 6, Csapó, Horváth. Csere: HENCSIK 18, RÁCZ 12, SZABÓ 11, Schiefer 2, Pál, Varga. Edző: Harsányi Mária.

“A nagyon jó szerkezetű fehérváriak ellen végig vezetve, de sok hibával játszva, közepes teljesítménnyel nyertük meg a mérkőzést. Voltak szép megoldások mind támadásban, mind pedig védekezésben. Ezzel a győzelmünkkel már bejutottunk a nyolcas döntőbe! Csodaszép teljesítmény ettől a fiatal csapattól! Bravó lányok!”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – DARAZSAK SPORTAKADÉMIA 69-74 (14-29, 16-20, 19-11, 20-16)
SZEKSZÁRD: NYÁRI 19, Horváth 4, Kollár 4, KÓFIÁS 2, Csapó. Csere: HENCSIK 28, RÁCZ 6, SZABÓ 4, Schiefer 2, Pál. Edző: Harsányi Mária.

“Szörnyen kezdtük a mérkőzést, teljesen állva maradtunk, nem védekeztünk, és sorban kaptuk a kosarakat. Eladott labdák, kihagyott helyzetek, rossz döntések jellemezték az első negyedet a nagyon jó szerkezetű és agresszívan játszó soproniak ellen. A vendégek így tizenöt pontos előnyre tettek szert. A második ötösünk elkezdett védekezni, és támadásban is jó megoldásokat láthattam, de a vendégek még így is növelték előnyüket, négy ponttal nyerték ezt a negyedet, és tizenkilenccel mentek a félidőben. A nagyszünetben átbeszéltük a hibákat, és hogy min kell változtatni. Óriási elánnal kezdtük a második félidőt. A lányok nem ismertek elveszett labdát, keményen, agresszívan védekeztünk, és támadásainkat rendre kosárral fejeztük be. Szép egyéni teljesítmények is voltak, így fokozatosan faragtunk a hátrányunkból. Két meghatározó játékosunk egymást múlta felül: Nyári Döniz a védekezésben, szervezésben és góldobásban, míg Hencsik Adri a góldobásban és szervezésben oldotta meg jól a feladatot. Óriási szívvel játszott mindenki, és hozzátett a mérkőzéshez. Még a padon ülők is, jó volt látni így ezt a nagybetűs csapatot! Végül öt pontos vereséget szenvedtünk ettől a jóval erősebb akadémiától.
A döntőbe jutott csapat: Nyári (csk.), Csapó, Hencsik, Horváth, Kófiás, Kollár, Pál, Schiefer, Rácz, Varga, Szabó és Pozsonyi. Ezen az úton kell tovább menni, bravó lánykáim! Köszönet a sok kemény és odaadó munkáért! Hajrá!”

Harsányi Mária

Kép: Hencsik László