Az 9-16. helyezésért zajló bajai U16-os B-döntő záró játéknapján a rájátszásból már jól ismert Darazsak Sportakadémia/B volt a KSC ellenfele. Baki Sándor együttese – elsősorban Szücs Gréta első percben elszenvedett sérülése miatt – ezúttal sajnos 81-62-es vereséget szenvedett a soproniaktól.

DARAZSAK SPORTAKADÉMIA/B – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 81-62 (17-16, 22-14, 20-13, 22-19)
SZEKSZÁRD: Balla 19/3, Csákvári 18/3, Nyári 10/3, Baka 2, Szücs. Csere: Hencsik 6, Vajda 4, Gyimesi 3/3, Rácz, Szabó. Edző: Baki Sándor.

Statisztika

“A mérkőzés első percében kivált csapatunk meghatározó játékosa, Szücs Gréta. Ezúton is mielőbbi gyógyulást kívánunk neki! Reméljük a junior döntőn és a nyári válogatott szereplések alkalmával ismét megcsillogtathatja tudását. Kiválásával nagyon nehéz helyzetbe kerültünk a palánk alatt, viszont a vereségünket nem ez, hanem a gyenge lepattanózásunk és egy-egy védekezésünk okozta. Negyvenhat büntetőt dobattunk a soproni lányokkal, mert mezőnyben nem tudtuk őket megtartani, és dobás közben rendre odavertünk nekik. Gratulálok a soproni csapatnak!”

“Összességében három rendkívül hasznos mérkőzést sikerült játszanunk. Dicsérendő dolog, hogy a korábbi harminc-negyven helyett a három meccsen átlagban 16,3 labdát adtunk el, ami így is sok, viszont előrelépés tapasztalható a kiválasztásokban, helyzetfelismerésben és csapatjátékban. Ami hiba, hogy a két vereség alkalmával nagy arányban buktuk a lepattanózást, és sok büntetőt adtunk ellenfeleinknek a buta faultjainkkal. Ebből is látszik, hogy kevés az okosabb, pontosabb befejezés, ha a játék egyéb elemeiben ilyen csúnyán alulmaradunk, mert nem minden kidolgozott akciónk zárult kosárral, de második esélyre nem nyílt lehetőségünk. Egy rádobás után támadásaink többsége véget is ért, míg ellenfelünk háromszor-négyszer is dobott a támadópattanóik nyújtotta újabb és újabb labdabirtoklásokból. Kis pihenő után dolgozunk tovább, hogy egyénileg előrelépjünk a játék minden elemében! Fiatal csapatunk a tizenkettedik helyen végzett az országos kadett bajnokságban. Gratulálok a lányoknak!”

Baki Sándor

Kép: Hencsik László