Az U12 bajnokság nyolcadik fordulója keretében vasárnap Székesfehérváron került megrendezésre a Nyugati Leány Régiós Jamboree, ahol a legjobb nyugati régióba tartozó vidéki leány csapatok találkoztak. A Baki Sándor és Stierné Jankovics Mária vezette KSC az elődöntőben a házigazda Dávid Kornél KA ellen, a döntőben pedig a soproni Sportdarázs ellen győzedelmeskedett, így régiós bajnokként zárta a szezont!

“Az alapszakaszban elért eredményeink alapján a Nyugati Régiós Döntőbe jutottunk, amit vasárnap rendeztek Székesfehérváron. A döntőbe rajtunk kívül a másik dél-nyugati csoportból a rendező DKKA, illetve az észak-nyugati csoportokból a zalaegerszegi és soproni lányok jutottak. Az elődöntőben a házigazdákat, majd a döntőben a soproni lányokat múltuk felül, és ezzel első helyezettek lettünk. Köszönjük a rendezést a fehérváriaknak, és gratulálunk a csapatoknak!”

DÁVID KORNÉL KA PANDÁK – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 24-102 (8-26, 0-26, 8-18, 4-23 – 4-9)
Szekszárd: UNTERMÜLLER 19, KITANICS 17, HÄCKL 15, SZABÓ 15, DOSZPOD 10, Finta 7, Bartos 5, Szőcs-Böröcz 5, Beke 4, Eppel 4, Szegedi 1, Bognár. Edző: Baki Sándor, Stierné Jankovics Mária.

“A fiatalabb és képzetlenebb házigazdákkal kezdtünk a régiós elődöntőben. Lassan melegedtünk bele a mérkőzésbe, az első percekben sok üres ziccert hibáztunk. Amint elkezdtük a helyére küldeni ezeket a dobásokat, egyre magabiztosabbak lettünk, ami az egész mérkőzés folyamán kitartott. Sorra szereztük a labdákat, és szebbnél-szebb megoldásokat mutattunk be támadásban. Védekezésünk végig kemény volt, de különösen a második negyedben “haraptunk”, mikor nulla pontot engedélyeztünk ellenfelünknek. Örömjátékot hozott az első mérkőzés, és a győzelemmel bejutottunk a régiós döntőbe.”

SPORTDARÁZS – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 57-64 (9-19, 12-8, 12-13, 19-16 – 5-8)
Szekszárd: UNTERMÜLLER 15, SZABÓ 13, HÄCKL 8, KITANICS 7, Finta 6, BARTOS 5, BOGNÁR 4, Szőcs-Böröcz 3, Beke 2, Doszpod 1, Eppel, Szegedi. Edző: Baki Sándor, Stierné Jankovics Mária.

“A második mérkőzésen a soproni lányok szoros meccsen verték a zalaegerszegieket, így velük mérkőztünk meg a Nyugati Régiós Bajnok címért. Az egész mérkőzésen hatalmas volt a küzdés, az elsőtől az utolsó percig. Két hasonló képességű csapat összecsapása ebben a korosztályban csúnya meccseket szokott eredményezni, de ez most nem így történt, magas szinten zajlott a játék. Persze előfordultak a korosztályra és a második meccsre jellemző képzetlenségből és fáradtságból fakadó hibák, de egy izgalmas és szórakoztató meccset vívtunk. Az első etapban hamar meglógtunk tíz ponttal, és a többi játékrészben ezt az előnyt vittük végig magunkkal kisebb-nagyobb különbségekkel egészen a lefújásig. Untermüller Lilla és Szabó Panni húzta első sorunkat szépen kiegészítette a Bartos-Bognár duó, akik az első negyedben kiharcolták, majd az utolsó játékrészben megtartották az előnyt. A két középső negyedben most nem tudtunk átrohanni ellenfelünkön, Doszpod Rebeka hamar összeszedte ötödik személyi hibáját, és kiszállt a játékból. Ezzel sokat gyengültünk, de nem törtünk meg, és Häckl Lotti, illetve Kitanics pontjaival és kemény csapatvédekezéssel tartottuk magunkat. Az utolsó percekben sorra eladtuk a labdákat, de a soproni felzárkózást Lilla és Panni kosarai törték meg, így hét pontos győzelmet arattunk. Az egész csapat kitette szívét-lelkét a pályára, és a fáradtságot legyőzve kerekedtünk felül ellenfelünkön. Büszkék vagyunk a lányokra, gratulálunk az egész csapatnak! Köszönjük a szülőknek, hogy sokan elkísértek és szurkoltak nekünk!”

Baki Sándor

Képek: Rózsa Tünde, Doszpod Marianna