A KSC U12-es csapata szombaton Kaposvárra látogatott, ahol az ellenfél a házigazda KASI/B és a Dombóvár fiú csapatai voltak. Stierné Jankovics Mária lányai egy győzelemmel és egy vereséggel zárták a fordulót.

“Gyermek csapatunkkal 2018. november 17-én a déli órákban Kaposvárra utaztunk. Két fiú csapat várt ránk, a helyi KASI “B” és a Dombóvári Kosársuli. Az első mérkőzés kellett hozzá, hogy a lányok felvegyék a ritmust és megérkezzenek a második meccsbe.”

KASI/B – KSC SZEKSZÁRD 70-27 (21-4, 19-13, 12-4, 13-2 – 5-4)
Szekszárd: Ágoston 6, Szabó 6, Gyöngyösi 5, Nyári 5, Gyimesi 2, Subotic 2, Hencsik 1, Léhmann, Léránt, Mester, Vajda, Vörös. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Az első percben még vezettünk Szabó Zita kosarával, de ettől kezdve a fiúk Dross Máté vezetésével kezükbe vették a mérkőzést, és mi futottunk az eredmény után. A második félidőben kicsit feljavult a védekezésünk, de továbbra sem találtunk be. Magassági fölényünket sem tudtuk kihasználni, a lepattanók rendre a fiúk kezében landoltak. A harmadik támadásnál Subotic Milka megsérült és nem tudott már a csapat rendelkezésére állni. Ezen a mérkőzésen esélyünk sem volt a győzelemre. Gratulálunk a kaposvári csapatnak!”

DOMBÓVÁRI KS – KSC SZEKSZÁRD 60-74 (17-17, 8-10, 6-20, 27-23 – 2-4)
Szekszárd: Gyöngyösi 16, Szabó 13, Ágoston 12, Vörös 11, Hencsik 9, Gyimesi 6, Nyári 5, Léhmann 1, Mester 1, Léránt, Subotic, Vajda. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Nagy örömömre szolgált, hogy a duplázás ellenére is nagy lendülettel játszottunk. Bátran egy-egyeztünk, szoros letámadásból sok labdát szereztünk, amelyeket rendre értékesítettük. Négyen is tíz pont fölé jutottak és a fiatalabbak is nagyon bátran játszottak. Gyöngyösi Kíra sérülten vállalta a játékot, köszönet jár érte. Gratulálok a lányaimnak ehhez a szép győzelemhez!”

“Az egy-egy vereség és győzelem bent tartotta csapatunkat a C-csoportban, így ott várhatjuk december 8-9-ei harmadik fordulót.”

Stierné Jankovics Mária