Az U14-es KSC csütörtök délután a PTE-KPVK tornatermében felkészülési mérkőzésen fogadta a GYKSE fiú csapatát. Harsányi Mária és Szabóné Kovács Andrea tanítványai nagyarányú győzelemmel hangoltak a jövő heti bajnoki fordulóra.

“Csütörtökön 16 órai kezdéssel a Főiskolán edzőmeccset játszottunk a GYKSE U14-es fiú csapata ellen. Ezzel a mérkőzéssel a következő hétvégi miskolci helyosztóra készültünk, ahol eldől, melyik csapattal leszünk egy csoportban a döntőben. Az 1-4. és a 2-3. helyezettek lesznek egy csoportban, akik további két-két döntőbe jutó csapattal egészülnek ki. Sajnos a fiúk most betegség miatt tartalékosan tudtak csak kiállni, több húzóemberük is hiányzott, de a találkozó így is jól szolgálta a felkészülésünket. Köszönjük Juhász Gábor és Biró Miklós edzők segítségét! Gyakoroltuk a rendszerjátékainkat és a védekezés szisztémáit.”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – ATOMERŐMŰ GYKSE 82-35 (14-9, 17-7, 23-5, 24-6, 4-8)
SZEKSZÁRD: HENCSIK 20/6, Schiefer 6, Szabó 6, Csapó 5, VARGA. Csere: KOLLÁR 23/3, POMSÁR 10, Kófiás 8, Kovács 2, Ogunson-Bonnyai 2, Horváth, Márton, Riba. Edző: Harsányi Mária.

“Védekezésben sokat hibáztunk, nem voltunk elég kemények, támadásban pedig pontatlanok voltunk az első játékrészben. A második félidőben már keményebben védekeztünk, letámadtunk, labdákat szerezve több könnyű kosarat dobtunk, és a figuráinkat is precízebben hajtottuk végre a fáradó, rövid cseresorral rendelkező fiúk ellen, így végül magabiztos győzelmet arattunk. Sokat kell még dolgoznunk a jövő hét végi tornára, hogy minél jobban szerepeljünk.”

Harsányi Mária

Kép: Hencsik László