Az U14-es KSC a hétvégén Pécsett, a Baja, a Zsíros Akadémia és a PVSK ellen lépett pályára. Baki Sándor csapata a két napos tornán elért eredményével kiharcolta a legjobb nyolc csapat részvételével történő országos döntőn való részvételt.

“Utolsó főtábla selejtezőnkre nagy erőkkel készültünk, mivel a négy csapatból csak az első kettő helyezett vehet majd részt az országos nyolcas döntőn. Ellenfeleink a Bajai NKK, Zsíros Akadémia Kőbánya és PVSK/A csapatai voltak. Két győzelemmel és egy vereséggel a kőbányai lányok mögött a második helyet szereztük meg. A bajai és pécsi ellenfeleinket nagy arányban vertük, fővárosiak pedig minket vertek ugyanígy. Elégedettek vagyunk, rengeteg munka van a gyerekek mögött és nagyon várjuk május utolsó hétvégéjét, hogy izgalmas meccseket játszunk az ország legjobb serdülő lányai ellen. A szekszárdi lányok felének ez lesz az első országos döntője, még a másik fele zsinórban a harmadikon vehet részt. Gratulálok minden csapatnak a hétvégéhez és sikeres, sérülésmentes döntőket kívánok mindenkinek!”

BAJAI NKK – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 61-91 (13-17, 15-26, 18-24, 15-24)
SZEKSZÁRD: SÁMÓCZI 13, BERNÁTH 10, Piukovits 9, Lábas 8, Berekali 3. Csere: SZÜCS 14, HOROG 12, Csákvári 8, Kovács 6, Dávid 4, László 4, Baka. Edző: Baki Sándor.

“A Bajával rövid időn belül a negyedik meccsünket játszottuk. Előzetes eredményeink alapján nem nekünk állt a zászló, de most nagyon jól kijött a lépés. Támadásban szépen kidolgoztuk a helyzeteket és értékesíteni is tudtuk őket. A lepattanók összeszedésével és a sok dobás közbeni szabálytalansággal álltunk hadilábon és nehezítettük saját magunk dolgát. Ellenfelünk ebből, a mi hibáinkból gyűjtögette pontjait. Mindegyik negyedet megnyerve magabiztos győzelmet arattunk, ami ennél is fontosabb, hogy látványos játékkal, magabiztosan kezdtük a tornát.”

ZSÍROS AKADÉMIA KŐBÁNYA – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 93-65 (32-16, 20-12, 16-19, 25-18)
SZEKSZÁRD: Piukovits 10, LÁBAS 10, Sámóczi 6, Lovasi 2, Berekali. Csere: HOROG 18, Kovács 6, SZÜCS 6, László 4, Sebestyén 2, Dávid, Mathész. Edző: Baki Sándor.

“Első félidei teljesítményünkkel nem sikerült pariban lenni a jó erőkből álló kőbányai lányokkal. Az ellenfél akadálytalanul ziccerezett és a büntetőket is pontosan értékesítette, ha mégis odaértünk és szabálytalankodtunk. Második félidőben voltak szép megoldásaink támadásban, de rendre érkezett a válasz és ilyen előny birtokában ellenfelünk magabiztosan játszott és nem engedett közelebb férkőzni minket, amivel ismét nyílttá tehettük volna a találkozót. 31 eladott labdánknak és a 63-51 arányban elvesztett lepattanózásnak köszönhetően a Zsíros Akadémiás csapat boldogan és könnyen nyert huszonnyolc ponttal.”

PVSK NEMZETI AKADÉMIA/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 66-86 (14-18, 22-25, 18-21, 12-22)
SZEKSZÁRD: SÁMÓCZI 11, Piukovits 9, Berekali 4, Bernáth 4, Lábas 4. Csere: HOROG 19, Kovács 9, László 7, Baka 6, Dávid 6, SZÜCS 5, Sebestyén 2. Edző: Baki Sándor.

“Utolsó, vasárnapi meccsünk a továbbjutásért zajlott. Ennek tudatában játszottak a felek, így rengeteg hiba tarkította a meccset. A két csapat összesen 91 eladott labdát produkált, ami jól mutatja, hogy a pályán mekkora zűrzavar uralkodott. Ebből a színvonal alatti meccsből végül mi jöttünk ki győztesen, mert mi hibáztunk kevesebbet. Utolsó negyedbeli játékunkkal megtörtük a pécsi védelmet és húsz pontra hízott előnyünket már nem adtuk le. Küzdős, kemény meccsen harcoltuk ki a döntőbe kerülést a lányokkal.”

Baki Sándor