Új erőnléti edzővel vágunk neki a 2023/2024-es szezonnak. Az alábbi interjúban megismerkedhettek Szabó Judittal:

Szia Judit! Először is kérlek röviden mutatkozz be a szurkolóink számára – habár szekszárdiként valószínűleg sokan ismernek már téged, hiszen személyi edzőként már régóta „karbantartod” városunk lakóit.

Épp most van 9 éve, hogy a városba költöztem. Edzőként és tanítóként dolgoztam és építettem fel a karrieremet újra egy ismeretlen helyen. A szerelem hozott ide és a 4 éves kislányunkkal lett teljes a családunk. A személyi edzéseimen és a csoportos fitnesz óráimon a célom egy jobb, használhatóbb, szebb, egészségesebb test “létrehozása”, ami akaraterővel és gondos, precíz munkával bárkinek, akár egy dolgozó, háromgyerekes anyukának is sikerülhet. Versenyszerűen csapatban sosem sportoltam, de mindig szerettem mozogni és a testnevelés órákon is jól teljesítettem. Egy versenyszezonom volt testépítőként, amikor a sportág fitnesz kategóriájának világbajnokságán 6. helyezett lettem. Mondhatnám, hogy a testet és működését már jól ismerem, de ezt nem lehet eléggé tanulmányozni, és mindig van hova fejlődni. Most is, ezzel az új feladattal napi szinten forgatom a régi jegyzeteimet és keresem a témába vágó a cikkeket a szakmai weboldalakon.

Kérlek mondd el, hogyan zajlottak az első megbeszélések miután elvállaltad a KSC erőnléti edzői posztját, és beszélj egy kicsit arról, hogy milyen szakmai kihívások várnak rád, illetve, hogy mik a vezetőedző és a klubvezetés elvárásai!

Nagy megtiszteltetésnek veszem és hatalmas kihívás, hogy a KSC erőnléti edzője lehetek. Az első megbeszélések alkalmával lehetőségem nyílt megismerkedni a vezetőedző elvárásaival, a lányokkal – akik közül már többekkel személyesen, illetve távmunkában már augusztus elejétől folyamatosan beszélgettem. A kitűzött célunk egy olyan csapatot “alkotni”, ahol az egyéni fejlesztés is előtérbe tud kerülni, de ugyanakkor fontos a a fizikalitás olyan alapvető aspektusait is fejleszteni, mint a robbanékonyság, rugalmasság, gyorsaság, és általánosságban az erősség és erőnlét. Feladatból akad rengeteg, de úgy látom, a nemrég megkezdett munka alapján, hogy egy nagyon jó csapattal van dolgom, és bizonyára jól és eredményesen fogunk együttműködni.

Van-e esetleg valamilyen speciális felkészülési forma, amelyről már most látod, hogy be fogod illeszteni a KSC-s lányok felkészülésébe, mindennapi programjukba?  Hogy érzed, hogyan tudod hasznosítani az eddigi tapasztalataidat ebben a számodra még talán kicsit új helyzetben?

Őszintén szólva, ez a helyzet nagyon új számomra. Profi sportolókkal még nem dolgoztam, de természetesen hajt a kíváncsiság, a szakmai és életviteli kihívások. Annyit bizton ígérhetek, hogy a legjobb tudásom szerint fogok minden egyes edzést levezetni. Ha ebben a szezonban egy dolgot kellene kiemelni az erőnléti edzésekkel kapcsolatban, akkor az az lenne, hogy a programokat személyre fogjuk szabni, és így érni el azt, hogy minden játékosunk a lehető legjobb formában léphessen pályára. Ha ez sikerül, akkor a győzelemhez vezető úton sokkal kevesebb lesz az akadály, és egy igazi nyerő csapatot fogunk alkotni.

A kosárlabdával hogy állsz? Játszottál valaha?

A kosárlabda az a labdajáték, amit nagyon szívesen játszom. A gimiben mindig sokat meccseltünk, és a fősulin is ez volt a kedvenc sportágam. Amikor már általános iskolai tanítóként került erre sor, a kosár-alapokat oktatása és átadása mellett igyekeztem a lelkesedést is átadni a tanulóknak.

A sors furcsa fintora, hogy eddig még nem sikerült kijutnom egy KSC meccsre sem, noha férjem és négyéves kislányom is hatalmas rajongói a csapatnak, és szinte mindig ott vannak a lelátón. Tévén persze néztem már, de várom, hogy élőben is megtapasztaljam (a családom elmondása alapján) legendás hangulatot. Úgy érzem, most lesz lehetőségem bepótolni ebbéli hiányosságaimat!

Névjegy – Szabó Judit

Személyi edző, fitnesz instruktor

Sportolói pályafutás: Testépítő világbajnokság fitnesz kategória 6. hely, sokszoros magyar bajnoki cím és érem tulajdonosa.

Iskolai végzettség: Tanító – kommunikáció

Edzői oklevelei: testnevelő instruktor, személyi edző, aerobik edző, testépítő és fitnesz edző, TRX tréner, gerinc-tréner, Pilates-oktató