A KSC U12-es csapata vasárnap kora délután Pécsett játszott felkészülési mérkőzést. Baki Sándor és Stierné Jankovics Mária lányai tíz pontos győzelemmel hangoltak a közeledő szezonkezdetre.

“Vasárnap Pécsre utaztunk első felkészülési mérkőzésünkre a PVSK csapatához. A 13:30-kor kezdődő meccs nagyon jó szintfelmérő volt mindkét csapat számára. Négy negyed után még be tudtunk iktatni egy ötödik játékrészt is, így mindenki megfelelő mennyiségű játéklehetőséghez jutott a tizenöt fős keretünkből. Köszönjük a meghívást a pécsi gárdának!”

PVSK NKA LEÁNY – KSC SZEKSZÁRD 55-65 (0-27, 18-5, 8-18, 20-13, 9-2)
Szekszárd: DOSZPOD 28, HÄCKL 12, Szabó P. 9, Misóczki 4, Sarudi 4, DULAI 3, Steiner 3, Farkas N. 2, Balázs, Fajszi, Farkas A., Finta, Laki, SOÓS, Tusa. Edző: Baki Sándor, Stierné Jankovics Mária.

“Az első és harmadik etapban remek teljesítménnyel rukkoltunk elő. Doszpod Rebeka és Häckl Lotti sorra szerezte a szebbnél-szebb kosarakat, míg társaik remekül ki tudták őket egészíteni. Kemény egészpályás letámadásunkkal sok labdát szereztünk, és végig nagy nyomás alatt tartottuk az ellenfelünket. A páros negyedekben sajnos fordult a kocka, és minket nyomott el a hazai csapat. Sok hibával és rendkívül körülményesen játszottunk, húzóembereink is gyenge teljesítményt nyújtottak. Az ötödik játékrészben sem változott a helyzet a negyedikhez képest, itt is faragott a hátrányából a pécsi együttes, mert pontatlanul és határozatlanul játszottunk. Dulai Nórit, illetve Soós Grétát a harcias játékuk és védekezésük miatt illeti dicséret, amivel jó példát mutattak társaiknak. Összességében egy nagyon hasznos mérkőzést sikerült játszani, hibáinkból tanulunk, a sikernek pedig örülünk. Gratulálok a csapatomnak!”

Baki Sándor