A KSC U12-es csapata szombat délelőtt a PTE-KPVK tornatermében felkészülési mérkőzésen fogadta a Vasas Bolhák együttesét.

“A Vasas-Basket megkeresésére edzőmérkőzésen fogadtuk az Akadémia U12-es csapatát. Sokat vártunk ettől a találkozótól, hiszen végre lányok ellen játszhatunk, ráadásul egy másik régió egyik legjobb csapatával. Mindkét együttesben voltak hiányzók, mi az ügyes U11-es korú játékosainkat hívtuk segítségül a két beteg és az egy karanténban lévő korosztályosunk helyére. Sikerült szoros mérkőzést játszanunk a fővárosiakkal.”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – VASAS BOLHÁK 56-59 (10-12, 18-11, 8-14, 13-15 – 7-7)
Szekszárd: HENCSIK 27, KOLLÁR 8, CSAPÓ 7, Gál 3, Keszthelyi 3, Pusztai 3, Untermüller 2, Ferencz 1, Pozsonyi 1, Szabó 1, Horváth, Matus. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Mindkét csapat idegesen, kapkodva és ezáltal sok hibával kezdte a mérkőzést. Sok helyzet kimaradt, de szerzett labdákkal újra lehetőségünk nyílt a pontszerzésre. A második negyedben Hencsik Adri ponterősségének köszönhetően öt pontos vezetésre tettünk szert, és a félidei büntetőkben is döntetlen alakult ki (7-7). A második félidőben aztán agresszívabb védekezésre váltott a fővárosi csapat, a negyed feléig nem is sikerült pontot dobnunk. Nem vállaltunk ütközéseket, ezáltal kiharcolt faultunk sem volt. A másik csapatunk sem tudott meggyőző előnyre szert tenni, görcsösen próbálkoztunk, és futottunk az eredmény után.
Mindent összevetve nagyon hasznos mérkőzést játszottunk, gratulálunk a Bolhák csapatának!”

Stierné Jankovics Mária