Szombat-vasárnap a Garay János Gimnázium tornatermében került megrendezésre az U14 bajnokság 1. főtábla fordulójának D-csoportja, ahol az ellenfelek a BEAC-Újbuda KA/A, a Török Flóris-Törekvés SE/A és a Dávid Kornél KA/A voltak. Harsányi Mária és Kovács Andrea tanítványai mindhárom mérkőzésüket megnyerve a csoport élén végeztek.

“A hétvégén szombat-vasárnap játszottuk a következő serdülő forduló meccseit. Mi adtuk a helyszínt a Garay Gimnáziumban, ellenfeleink a BEAC, a Török Flóris-Törekvés és a DKKA A-csapatai voltak. Óriási küzdelemben az első két meccset nyertük, a harmadikat a szerény képességű székesfehérvári csapat ellen pedig fölényesen hoztuk, így a csoport első helyén végeztünk. Szombaton egy mérkőzésünk volt, és utána mentünk szurkolni az NB1-es csapatunknak, akik óriási csatában verték a bajnokságban eddig veretlen DVTK-t. Óriási mérkőzés volt, utána nagy örömünnep! Brávó lányok, stáb, szurkolóink! Köszönjük a szép estét nekik! Vasárnap pedig két találkozónk volt, délelőtt a Török Flóris, míg délután a DKKA ellen.”

TARR KSC SZEKSZÁRD – BEAC-ÚJBUDA KA/A 73-64 (19-14, 17-14, 21-11, 16-25)
SZEKSZÁRD: POMSÁR 18, Makovics 6, UNTERMÜLLER 4, Beke 3, Eppel. Csere: SZABÓ D. 28, Kitanics 8, Finta 4, Bartos 2, Bognár, Doszpod, Szabó P. Edző: Harsányi Mária, Kovács Andrea.

“Az első három negyedben uraltuk a mérkőzést, jól védekeztünk, támadásainkat pedig jó döntésekkel és így legtöbbször kosárral fejeztük be. Fokozatosan elhúzunk, és a negyedik játékrészt tizennyolc pontos előnnyel kezdtük (57-39). Itt a nagyon agresszívan kosárlabdázó fővárosiak átvették az irányítást, és folyamatosan faragtak hátrányukból, így a végére csak kilenc pontos előnyünk maradt, de nyertük a mérkőzést.”

TARR KSC SZEKSZÁRD – TÖRÖK FLÓRIS – TÖREKVÉS SE/A 83-82 H.U. (23-16, 16-32, 16-13, 18-12, 10-9)
SZEKSZÁRD: POMSÁR 25, MAKOVICS 14, Untermüller 5, Eppel 1, Beke. Csere: SZABÓ D. 33, Bartos 2, Bognár 2, Kitanics 1, Doszpod, Finta, Häckl. Edző: Harsányi Mária, Kovács Andrea.

“Az első negyedet nagy küzdelemben hét ponttal nyertük a rendkívül keményen küzdő és akaró fővárosiak ellen (23-16). Azután a másodikban a vendégek folytatták a küzdést és a lendületes játékot, így a félidőre már ők vezettek 39-48-ra. Védekezésünk roppant gyenge volt, támadásban pedig rengeteg rossz döntést hoztunk. A második játékrésztől szinte végig vezették a mérkőzést, futottunk az eredmény után, de akkor már mi is küzdöttünk. A negyvenedik perc végén egyenlítettünk (73-73), így következett a hosszabbítás, ahol szintén fej-fej mellett haladt a két csapat. Pár másodperccel a találkozó vége előtt Szabó Dorka kosarával fordítottunk, és egy ponttal vezettünk. Ellenfelünknek még volt egy támadása, ahol faultot harcoltak ki, de mindkét büntetőt kihagyták, így megnyertük a meccset.”

TARR KSC SZEKSZÁRD – DÁVID KORNÉL KA/A 132-37 (41-7, 34-9, 27-7, 30-14)
SZEKSZÁRD: POMSÁR 29, MAKOVICS 23, UNTERMÜLLER 13, Beke 5, Eppel 2. Csere: SZABÓ D. 33, KITANICS 13, Finta 6, Bartos 4, Häckl 2, Szabó P. 2, Bognár. Edző: Harsányi Mária, Kovács Andrea.

“Végig irányítottuk a mérkőzést, sokat cserélve is magabiztos győzelmet arattunk a szerény képességű fehérváriak ellen, így csoportgyőztesek lettünk. Brávó lányaink!”

“A következő fordulóban (2024. április 20-21.) jóval erősebb csapatok várnak majd ránk, így rengeteg munka kell, hogy fejlődjünk, előre lépjünk és sikeresen vegyük az akadályt. Mindent bele lányaink, hajrá!”

Harsányi Mária