A KSC U11-es együttese szombaton Pécsett kezdte meg a bajnoki küzdelmeket. Stierné Jankovics Mária lányai a PVSK Nemzeti Akadémia A- és B-csapata ellen is győzni tudtak.

“Ezen a hétvégén a legkisebbek számára is megkezdődött az országos bajnokság. A KSC Szekszárd csapata Pécsre utazott, ahol a PVSK két lány csapatával mérkőzött. Az A-csapat már nem volt ismeretlen számunkra, mert tavaly a Nyuszi Kupán ők is indultak, a B-csapattal pedig az idén találkozunk majd.”

PVSK NEMZETI AKADÉMIA LEÁNY/B – KSC SZEKSZÁRD 22-116 (0-28, 6-30, 6-24, 5-28 – 5-6)
Szekszárd: Nyári 30, Hencsik 25, Székely 19, Varga 10, Horváth 8, Császár 5, Vittay 5, Wigand 5, Mester 4, Gál 2, Pusztai 2, Tesinszky 1. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Felkészülésben már előrébb jár csapatunk, az első félidőben nagyarányú vezetésre tettünk szert. Egész pályás védekezésünkkel sok labdát szereztünk és könnyű kosarakat szereztünk. A lányok élvezték a játékot, mindenki tette a dolgát és mindenki dobott néhány pontot. A második félidőben aztán lazábban védekeztünk és több kosarat kaptunk. Sajnos Wigand Míra is megsérült a harmadik negyedben. Köszönjük szépen a “Kistigriseknek” a mérkőzést.”

PVSK NEMZETI AKADÉMIA LEÁNY/A – KSC SZEKSZÁRD 50-69 (12-10, 11-22, 10-14, 14-16 – 3-7)
Szekszárd: Nyári 23, Hencsik 22, Varga 8, Császár 6, Székely 4, Gál 3, Horváth 1, Mester 1, Pusztai 1, Tesinszky 1, Vittay, Wigand. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Dupláztunk, így a mérkőzés elején át kellett esnünk a holtponton. A második ötösünknek ez előbb sikerült és Hencsik Adrienn vezetésével és a hét, félidőben bedobott büntetővel sikerült elhúznunk. A második félidőben már jóval kiegyenlítettebb volt a küzdelem, védekezésünk is nélkülözte az odafigyelést, a lepattanók sorra a pécsi lányokhoz kerültek.”

“Nagyon fontos két győzelmet szereztünk itt az első fordulóban. Gratulálok a lányaimnak, különösen Nyári Döníz, Hencsik Adrienn és Székely Viki ponterős játéka örvendetes, és hogy mindenki tudott valamit hozzátenni a két győzelemhez. Csak így tovább! Köszönjük a pécsi lányoknak a mérkőzést!”

Stierné Jankovics Mária