A KSC U14-es csapata Sopronban kezdte meg a 2018/2019-es bajnokságot, ahol a Kanizsa DKK és a házigazda Soproni Darazsak Akadémia volt az ellenfél. Baki Sándorék egy győzelemmel és egy vereséggel zárták a fordulót.

“Az alapszakasz első fordulójában ismét Sopronba utaztunk, ahol ellenfelünk a Kanizsa DKK és Soproni Darazsak “A” voltak.”

KANIZSA DKK – KSC SZEKSZÁRD 70-93 (14-27, 18-29, 14-24, 24-13)
SZEKSZÁRD: Sámóczi 20, Lábas 11, Baka 9, Berekali 2, Bernáth 1. Csere: Horog 16, Piukovits 12, Szücs 12, Dávid 6, Csákvári 3, László 1, Lovasi. Edző: Baki Sándor.

“A harmadik negyedig tudtuk irányítani a mérkőzést. Itt 80-46-os vezetésnél nemhogy még jobban és keményebben játszottunk volna, hanem kiengedve, az utolsó negyedet tizenegy ponttal bukva hagytuk abba a mérkőzést. Így nem lehet befejezni a meccset, mert csúnyán megbosszulja magát. Ellenfelünk nem lett jobb nálunk az utolsó negyedben, de játékunk pontatlanná vált, felelőtlen és rossz döntésekből rengeteg eladott labdánk származott. Ezekből könnyű kosarakat kaptunk, mert időközben visszafutni is elfelejtettünk. Szabályosan nem sikerült megállítani a labdával robogó ellenfelünket, csak és kizárólag dobás közben bírtunk odaütni. Ha a kanizsai lányok nem hagynak ki tizennégy büntetőt, ennél is nagyobb bajban lettünk volna.”

SOPRONI DARAZSAK AKADÉMIA / A – KSC SZEKSZÁRD 87-49 (26-4, 10-18, 24-12, 27-15)
SZEKSZÁRD: Sámóczi 10, Bernáth 3, Lábas 2, Baka, Berekali. Csere: Horog 14, Dávid 8, Sebestyén 6, Szücs 4, Piukovits 2, Doszpod, László. Edző: Baki Sándor.

“Ahogy abbahagytuk az előző meccsünket, úgy kezdtük ezt. Márpedig ilyen ellenfél ellen minden buta hiba bekapott góllal jár. Első negyedben nyomoztuk az emberünket védekezésben. Csak asszisztáltunk a soproni örömkosárlabdához. Támadásban senki nem merte megbontani a védelmet. Ha eljutottunk dobásig, a lehető legnehezebb befejezési módot sikerült kiválasztani. Nem is beszélve a rengeteg eladott labdánkról… A gyámoltalan és lélektelen kezdésünk az egész meccsre rányomta bélyegét.
Második ötösünk mutatott valami életjelet, sikerült felvenni a meccs ritmusát. Szorosabbá vált a védekezésünk. Sikerült megzavarni a soproni lányokat, mert nagy nyomás alatt ők is hibáznak, de ha ez nem volt meg, kosarat kaptunk. Támadásban jó kiválasztásokkal pontokat szereztünk, de ami még fontosabb, hogy eladott labda vagy kihagyott dobás után meg tudtuk fogni az ellenfél gyors indításait. Félidőre vissza sikerült zárkózni tizennégy pontra (36-22).
A második félidőben hoztuk az első negyedbeli formánkat. Teljesen szétesett támadójátékkal pont nem volt senkiben, és könnyű, demoralizáló kosarakat kaptunk. Akiknek húzni kéne a csapat szekerét, értékelhetetlen produktumot nyújtottak. Hatalmas pofonba szaladtunk bele. Remélem arra jó volt, hogy mindenki ráébredjen arra, mennyi és milyen minőségű munkát kell elvégezni ahhoz, hogy partiban tudjunk lenni a komolyabb csapatokkal is.”

Baki Sándor