Az U16-as KSC vasárnap a PTE-KPVK tornatermében a Baja együttesével mérkőzött. Harsányi Mária csapata magabiztos győzelmet aratott, így tovább őrzi bajnoki veretlenségét.

“Vasárnap a Fősulin játszottuk a harmadik mérkőzésünket a Baja csapata ellen. Rossz felfogásban, sok hibával kezdtük a mérkőzést, de aztán fokozatosan belelendültünk és végül fölényes győzelmet arattunk nagy riválisunk ellen, akikkel a csapat a kenguru korosztály óta óriási meccseket játszott. Persze már mindkét együttesből voltak távozók, de a küzdés megmaradt. Voltak olyan játékosok, akiknek négy nap alatt ez volt a harmadik meccsük – rutinszerzésre, fejlődésre remek volt.”

KSC SZEKSZÁRD – BAJAI NKK 93-60 (27-19, 18-13, 24-10, 24-18)
SZEKSZÁRD: RENCZES 24/3, HOLCZ 18, MIKLÓS 16/6, ANDI 15, ISTÓKOVICS 11. Csere: Sinka 5/3, Németh 4, Bodócs, Tamás-Nagy, Villányi. Edző: Harsányi Mária.

Statisztika

“Gyenge védekezéssel és pontatlan támadójátékkal kezdtük a mérkőzést, de ahogy megnyugodtak játékosaim, felnőttek a feladathoz. Amit megbeszéltünk az öltözőben, igyekeztek minél kevesebb hibával megoldani és a hetedik perc (11-19) után állva hagytuk a vendégeket és repesztettünk egy 16-0-ás sorozatot, 27-19-re megnyerve így az első negyedet.
A folytatásban már nem engedtük ki kezünkből a mérkőzést, kemény védekezésünkkel és ponterős támadójátékunkkal fokozatosan elhúztunk és magabiztos győzelmet arattunk. Nagyon szép megoldásokat láttam a támadásban, de a hatvan kapott pont sok. Húzóembereink közül Renczes Rebeka emelkedett ki, aki 24/3 pontja mellé leszedett 12 lepattanót (dupla-dupla), kiharcolt 6 faultot, kiosztott 5 gólpasszt és így 35 IBM-pontot gyűjtött. Mellette Miklós Melinda és Istókovics Adél is dupla-duplát ért el: előbbi 16/12 pont, 10 lepattanó, 7 szerzett labda, 7 gólpassz (26 IBM-pont), utóbbi 11 pont, 14 lepattanó, 5 szerzett labda, 2 blokkolt dobás (26 IBM-pont). Holcz Rebeka 18 pontja, 5 lepattanója, 4 kiharcolt faultja 23 IBM-pontot ért, de mindenki küzdött és hozzátett a győzelemhez! Brávó lányok!”

Harsányi Mária

Képek: Marsai Dóra, Harsányi Ilona